Συνέχεια στην κόντρα με τον Αλέξη Τσίπρα έδωσε σήμερα η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της.

Αφορμή η επίσκεψη του προέδρου της Βολιβίας αλλά και η αναφορά του πρωθυπουργού περί «ολιγαρκούς αφθονίας»

«Από την τελευταία ομιλία και τα tweets του κ. Τσίπρα πληροφορηθήκαμε το νέο οικονομικό πείραμα που οραματίζεται για την Ελλάδα μετά την οικτρή αποτυχία του προηγούμενου ιδανικού μοντέλου του, από τον αγαπημένο του Μαδούρο στη Βενεζουέλα. Ο κ. Τσίπρας έχοντας αποτύχει παταγωδώς να οδηγήσει την Ελλάδα σε οικονομική ανάκαμψη, ανακάλυψε τώρα τη λεγόμενη "αποανάπτυξη" ή σε πιο κατανοητά ελληνικά, υπανάπτυξη» σχολιάζει η Πειραιώς.

«Ο κωδικός της νέας θεωρίας Tσίπρα που θυμίζει τον "λιτό βίο" του Γιάνη Βαρουφάκη, έχει τον τίτλο "ολιγαρκής αφθονία". Την υποστηρίζει ο περιθωριακός οικονομοφιλόσοφος Σερζ Λατούς και έχει ως πρότυπο τη Βολιβία και τον "λιτό βίο" του προέδρου της Έβο Μοράλες» προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ανακοίνωσή του το κόμμα παραθέτει φωτογραφία που εικονίζει, όπως αναφέρει, «τη νέα κατοικία του Έβο Μοράλες, αξίας 34 εκατομμυρίων δολαρίων» σχολιάζοντας:

«Ο αριστερός ομόλογος του πρωθυπουργού έφτιαξε έναν ουρανοξύστη για τον εαυτό του, στο πλαίσιο προφανώς της προσπάθειας του να μειώσει την ακραία φτώχεια των Βολιβιανών. Κάτι ξέρουν οι κ. Τσίπρας και Μιλάρες. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση».

«Το μόνο που λείπει για να συμπληρώσει την τόσο ωραία αυτή θεωρία», καταλήγει η ανακοίνωση της Ν.Δ. «είναι μια φωτογραφία από το ρετιρέ του ουρανοξύστη του Βολιβιανού πρωθυπουργού, στην οποία ο κ. Τσίπρας θα απολαμβάνει με τον κ. Μοράλες τα πούρα που του έμαθε ο κ. Καμμένος. Αβάνας φυσικά».