Π. Κουρουμπλής: Είμαι υπέρ της προγραμματικής σύγκλισης ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

|
THESTIVAL TEAM

Αναφορά στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έκανε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

“Έγινε αυτό, ό,τι έγινε – έγινε. Όσο το ΠΑΣΟΚ δεν θα λέει στον κόσμο τι θα κάνει και λέει αυτή την ακατανόητη τοποθέτηση ότι ‘θα σας πω μετά τις εκλογές αν θα πάω με τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα’, θα φυλλορροεί. Με τον Μητσοτάκη όσοι ήθελαν να πάνε, δεν χρειάζεται να τους πάει η Φώφη, πάνε μόνοι τους. Εδώ, κρατιέται ο κόσμος εκεί γιατί θεωρούν ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί ένας προγραμματισμός, μία προγραμματική σύγκλιση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν κρατούν αυτή την ακατανόητη αυτοκτονική θέση, γιατί όταν λένε θα κάνουμε προοδευτικό κέντρο, προοδευτικό χώρο χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε σοβαροί και ρεαλιστές; Δεν μπορούν να δουν το λάθος που έκανε και η Αριστερά το 90 και πήγε με τον Μητσοτάκη, πώς το πλήρωσε. Δεν θέλει ο κόσμος ο δημοκρατικός να πάει εκεί, τι να κάνουμε”, είπε ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

Ερωτηθείς εάν αναμένονται άλλες αποχωρήσεις στελεχών από το ΚΙΝΑΛ με προορισμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε: “Από ό,τι ακούγεται περιμένουν και άλλους. Δεν είμαι μέσα στον σχεδιασμό αυτό. Εγώ είμαι υπέρ της προγραμματικής σύγκλισης του χώρο αυτού. Κυρίως ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Όταν σε αυτό δεν υπάρχει καθαρή τοποθέτηση θα πληρώσουν το επιτίμιο. Αυτή είναι η εκτίμηση μου”.

Σχετικά με το καταναλωτικό δάνειο που πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε μεταξύ άλλων: “Φαγώθηκαν όλοι με ένα δάνειο καταναλωτικό του Πολάκη που δείχνει ότι ο άνθρωπος έχει ανάγκη, δεν βάζει κανένας το σπίτι του με καταναλωτικό δάνειο υποθήκη. Αλλά αφήνουμε στην άκρη τα δάνεια που έχει πάρει η ΝΔ, τα 200 εκατ. και πλέον, αφήνουμε τα δάνεια που έχουν πάρει πολιτικές οικογένειες, αφήνουμε τα θαλασσοδάνεια που έδιναν επί ΝΔ” και πρόσθεσε:

“Αυτό που ξέρω είναι ότι η τράπεζα είπε ότι το δάνειο είναι νομότυπο. Πριν από τέσσερα χρόνια, κατέθεσε μέσω του Αρείου Πάγου μία μηνυτήρια αναφορά κατά των θαλασσοδανείων της τελευταίας δεκαετίας. Εντόπισαν 47 δάνεια που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, όπως λένε, και οι πληροφορίες που έχω είναι ότι η Τράπεζα της Ελλάδος επιδεικνύει ανορεξία για να δώσει πληροφορίες για τα δάνεια αυτά. Για αυτό δεν προχωρούν οι υποθέσεις αυτές και λέει ο κόσμος ‘τι κάνετε ρε παιδιά’.”

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.