Β. Λεβέντης για Συνταγματική Αναθεώρηση: Δεν θα ψηφίσω κανένα από τα άρθρα αφού δεν υπάρχει μίνιμουμ συναίνεσης

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Για παντελή έλλειψη συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος διαμήνυσε πως δεν θα ψηφίσει κανένα από τα άρθρα.

“Δεν αντιλαμβάνομαι αυτή την συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Αναθεώρηση του Συντάγματος κάνουμε όταν υπάρχει ένα μίνιμουμ συναίνεσης” υπογράμμισε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

“Αν ο Πρόεδρος εκλεγεί από τον λαό μπορεί να έχουμε σύγκρουση των δύο πόλων και μετά να έχουμε εκτροπή. Όπως ξεκίνησε το 1965. Είναι βλακώδης η πρόταση της εκλογής του ΠτΔ από τον λαό. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τις εκλογές; Και λέει ο Μητσοτάκης με 151 να μπορεί να εκλεγεί. Και ο Τσίπρας να πηγαίνουμε στον λαό για να αποφασίσει. Είναι επικίνδυνοι και οι δύο με τις προτάσεις που κάνουν”.

Στη συνέχεια ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε πως “Μια από τις μάστιγες που έχει αυτή η χώρα είναι το ρουσφέτι. Κάναμε κάτι για την ποινικοποίηση αυτού του καρκινώματος. Αρκεστήκαμε να λέμε πάμε μέσω ΑΣΕΠ” ενώ αναφερόμενος στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, σχολίασε: “Με την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων θα συμβεί ό,τι και με την ΕΡΤ. Τα ιδιωτικά κανάλια δώσανε τριπλάσιους μισθούς και πήραν τα ιδιωτικά κανάλια τους δημοσιογράφους και απαξιώθηκε η ΕΡΤ και λυπούμαι που το λέω Το ίδιο κινδυνεύει να γίνει με τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Θα δοθούν στους καθηγητές πενταπλάσιοι μισθοί από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και θα απαξιωθούν τα δημόσια” και ξεκαθάρισε: ” Δεν θα ψηφίσω κανένα από τα άρθρα αφού δεν υπάρχει μίνιμουμ συναίνεσης”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.