Ψαριανός: Θα γίνει ο Θεοδωράκης ρεπατζής του Καμμένου;

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Στη διαβεβαίωση ότι θα αποχωρήσει από το Ποτάμι αν το κόμμα αποφασίσει από εδώ και πέρα να κάνει τα ρεπό των διαφωνούντων της κυβέρνησης προχώρησε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Στην ερώτηση αν θα αποχωρήσει από το κόμμα σε περίπτωση κατά την οποία το Ποτάμι υπερηψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Ψαριανός απάντησε «δεν σημαίνει a priori ότι θα φύγουμε με τον Αμυρά. Αν το Ποτάμι, το κατά καιρούς πολιτικό συμβούλιο όπως συγκροτείται από τον Σταύρο, γιατί αλλάζει ανάλογα με τις περιστάσεις, αποφασίσει από εδώ και πέρα να κάνει τα ρεπό των διαφωνούντων της κυβέρνησης, αν είναι συμπολίτευση ή αντιπολίτευση a la carte εγώ δεν έχω θέση σε αυτό το κόμμα. Μια τέτοια κίνηση εκθέτει τις αποφάσεις του Συνεδρίου του Ποταμιού».

«Μπορεί η κυβέρνηση να πει τώρα ότι είναι νύχτα. Έχει 151 να στηρίξει, εμένα δεν με χρειάζεται. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι αντιπολίτευση. Δεν θα κάνουμε τα ρεπό των διαφωνούντων. Θα γίνω εγώ ρεπατζής του Ζουράρι ή του Παπαχριστόπουλου;» συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Ψαριανός.

Σε νέα ερώτηση για την άποψή του εάν ο Σταύρος Θεοδωράκης υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Γρηγορης Ψαριανός απάντησε «διαφωνώ καθέτα, είναι ένα περιστατικό που θα ήθελα να αποφύγουμε να κάνει ο Σταύρος τα ρεπό του Καμμένου».

«Δεν είναι μια κυβέρνηση παντός καιρού που ψηφίζει όσα στηρίζει; τι τους θέλει τους άλλους; Αν μερικοί απο την κυβέρνυτική πλειοψηφία δεν στηρίζουν μια κορυφαία πολιτική επιλογή, να φύγουν» πρόσθεσε.

«Εγώ θα πιέσω όσο μπορώ το Ποτάμι να μην ψηφίσει τη Συμφωνία, έχουμε να διαλέξουμε στο Μακεδονία σκέτο ή με το σύνθετή ονομασία. Θα προτιμούσα το “νέα” και όχι γεωγραφικό προσδιορισμό».

Μιλώντας γενικότερα για τη στάση που αναμένεται να κρατήσουν οι βουλευτές του Ποταμιού ο κ. Ψαριανός αφού αρχικά παρατήρησε ότι «δεν το καταφέραμε να έχουμε κοινή γραμμή» στη συνέχεια είπε ότι «ο Σταύρος και ο Μαυρωτάς θα την ψηφίσουν τη συμφωνία και ο Λυκούδης φαίνεται ότι πάει για αποχή ή παρών».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.