Τη θέση πως αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμευτεί δημόσια πως δεν θα παραδώσει τον όρο "Μακεδονία", τότε οι ΑΝΕΛ θα στηρίξουν μια πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, επανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα.

"Να απαντήσει τώρα ο κ. Μητσοτάκης αν συνυπογράφει με μας πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, με την προϋπόθεση να μην παραχωρήσει όνομα με τον όρο Μακεδονία και να μην διαπραγματευτεί τη Συμφωνία των Πρεσπών", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

"Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να παραδώσει τον όρο Μακεδονία, είμαστε εδώ και θα νικήσουμε. Αλλά θέλει να παραδώσει τον όρο Μακεδονία"

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε πως ο πρωθυπουργός ήταν πάντα ειλικρινής απέναντί του, ωστόσο εξέφρασε τη δυσαρέσκιά του για την "απαγωγή" βουλευτών του κόμματός του:

"Ο κ. Τσίπρας ήταν πάντα ειλικρινής σε μένα, αλλά είχε υποχρέωση να μην δώσει καρέκλα σε αυτούς που φεύγουν από μένα", ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε πως "Οι άνθρωποι που πούλησαν εμένα, θα πουλήσουν και τον κ. Τσίπρα".

Αναφερόμενος στην ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή, ο Πάνος Καμμένος διαμήνυσε: "Θα παλέψω να μην υπάρξει το 151. Αύριο στο Κοινοβούλιο θα τεκμηριώσω τη στάση μου. Αυτή την κυβέρνηση εγώ τη γέννησα και την κράτησα μαζί με τον Τσίπρα, κρατώντας ένα πολύ ιδιαίτερο υπουργείο. Έλεγαν θα καταργηθούν οι παρελάσεις και οι εικόνες, οι παρελάσεις διπλασιάστηκαν και οι εικόνες μπήκαν στο εθνόσημο, δεν έγιναν αυτά. Η κυβέρνηση τώρα ζητά εμπιστοσύνη για τις Πρέσπες, σε αυτό δεν έχει τη δική μας στήριξη. Προσπάθησα να μεταπείσω τον Τσίπρα, αλλά δεν τα κατάφερα".