Κ. Χατζηδάκης: Όσο νωρίτερα γίνουν εκλογές τόσο το καλύτερο

|
THESTIVAL TEAM

Συνέντευξη στην Real News έδωσε ο Κωστής Χατζηδάκης και αναφερόμενος σε όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην πολιτική σκηνή της Ελλάδα, σημείωσε: «Εδώ ζούμε τραγελαφικές καταστάσεις. Δεν έχουν προηγούμενο όλα αυτά που ζούμε. Είναι ένα σκηνικό ιλαροτραγωδίας».

«Ας κοιτάξουν τουλάχιστον να μην χάσουν αναξιοπρεπώς. Διότι για μια χούφτα ψήφωνείναι ικανοί να κάνουν τα πάντα», σημειώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορούσε να προχωρήσει όταν είχε πλειοψηφία στη Βουλή, έστω ετερόκλιτη αλλά πάντως πλειοψηφία. Φανταστείτε τι θα γίνει τώρα με αυτό τον τραγέλαφο. Με τους βουλευτές που πάνε και έρχονται. Ποιος θα πάρει σοβαρά τη χώρα υπό αυτές τις συνθήκες; Αυτό είναι το θέμα!», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στα περί πρότασης μομφής λέγοντας ότι: «Ακούω διάφορες συζητήσεις για πρόταση μομφής, πρόταση δυσπιστίας ή ψήφο εμπιστοσύνης. Ωραία όλα αυτά. Αλλά στο τέλος της ημέρας υπάρχει μια οικονομία και μια χώρα. Μπορεί η χώρα να κυβερνηθεί έτσι;

Μπορεί να κερδίσει έτσι το στοίχημα της επανεκκίνησης της οικονομίας; Αποκλείεται! Πρέπει να το καταλάβουμε. Ζημιωνόμαστε εμείς οι Έλληνες με την παράταση αυτού του αδιεξόδου».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανέφερε παράλληλα ότι η πρόταση δυσπιστίας είναι ένα όπλο στη φαρέτρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μπορεί να χρησιμοποιήσει αλλά επισήμανε ότι οι προτάσεις δεν προαναγγέλλονται.

Επίσης δηλώνει πως ακόμα και να βρει ο κ. Τσίπρας 151 βουλευτές τόσο για την συμφωνία των Πρεσπών όσο και για μια ενδεχόμενη πρόταση δυσπιστίας το πρόβλημα της κυβέρνησης και της χώρας θα παραμείνει.

«Η παράταση της παραμονής του κ. Τσίπρα στην εξουσία βλάπτει τον ίδιον, διότι αρχίζει να συνδέεται με μια μάλλον τραγελαφική πολιτική εικόνα. Αλλά βλάπτει περισσότερη τη χώρα και κάθε Έλληνα χωριστά. Γι’ αυτό όσο νωρίτερα γίνουν εκλογές τόσο το καλύτερο. Μόνο έτσι θα έχουμε μια καινούργια αρχή στον τόπο», υπογραμμίζει.

Επιπρόσθετα λέει πως ήταν αναμενόμενη η στήριξη της κυβέρνησης Τσίπρα από την ‘Ανγκελα Μέρκελ κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα και προσθέτει:

«Ο κ. Τσίπρας δεν θα είναι ευχαριστημένος σε λίγους μήνες όταν γίνουν εκλογές. Διότι η πολιτική του δεν είναι μόνο μια πολιτική πλήρους αντιθέσεως σε σχέση με αυτά που έλεγε προεκλογικά στους ψηφοφόρους του, είναι και μια πολιτική ενοχλητικών παραχωρήσεων στο θέμα των Σκοπίων. Παραχωρήσεων που δεν είχαν κάνει πάντως 6 προηγούμενοι πρωθυπουργοί. Ε, όλα αυτά θα τα βρει μπροστά του».

Ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει επίσης ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος έκανε χωριστή συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάτι που, τονίζει, δείχνει ότι βλέπει πως η Νέα Δημοκρατία είναι η δύναμη που έρχεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο επόμενος πρωθυπουργός.

Για την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού και τις προσχωρήσεις ανεξάρτητων βουλευτών στη ΝΔ, ο κ. Χατζηδάκης λέει πως η Συμφωνία των Πρεσπών δείχνει να γίνεται η αφορμή για περαιτέρω ανακατατάξεις αλλά ο πραγματικός καταλύτης «είναι η επικείμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.