Δεκτή έκανε την παραίτηση του Πάνου Καμμένου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας δεκτή θα γίνει και οποιαδήποτε άλλη παραίτηση του τεθεί.

 «Επί τέσσερα σχεδόν χρόνια είχα έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον πετύχαμε πολλά και σημαντικά πράγματα. Βγάλαμε τη χώρα από την περιπέτεια των μνημονίων και ανοίξαμε τον δρόμο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, διαπλοκής» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Ζήτησα από τον Καμμένο όπως και από όλους καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες. Ευχαριστώ όχι μόνο για όσα πετύχαμε μαζί αλλά και γιατί ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Σήμερα δήλωσε ότι παραιτείται από υπουργός Άμυνας και ότι θα ζητήσει το ίδιο και από τα στελέχη των ΑΝΕΛ».

Νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας θα είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως θα ζητήσει άμεσα ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή, προκειμένου όπως είπε να προχωρήσει η κυβέρνηση με απόλυτη πλειοψηφία, μέχρι να ολοκληρωθεί το νομοθετικό έργο οι μεταρρυθμίσεις, μέχρι την προβλεπόμενη λήξει της θητείας τον Οκτώβριο του 2019.

Η διαδικασία πιθανότατα θα ξεκινήσει την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης με την ψηφοφορία.