Τη διαβεβαίωση ότι «δεν αλλάζει θέση για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών» εξέφρασε μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ3 ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Την ίδια στιγμή ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι «θα εντείνει τον αγώνα του για να ακυρωθεί η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Οι Σκοπιανοί θα μας παγιδέψουν και, μετά την ψήφιση της συμφωνίας από τη δική τους Βουλή, θα κάνουν ότι θέλουν», ενώ σημείωσε ότι «η Ένωση Κεντρώων βλέπει κίνδυνο για τη Θεσσαλονίκη», σημείωσε ο Βασίλης Λεβέντης και έκανε λόγο «για ντροπή των κυβερνόντων να παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας.

Όλοι θα προδώσουν την Μακεδονία, η Ένωση Κεντρώων ποτέ».

Κληθείς να σχολιάσει τις προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων εις βάρος της Ελλάδας, ο κ. Λεβέντης τόνισε: «Πάγια θέση μου είναι ο εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων με τη βοήθεια των απανταχού ομογενών μας και των πλουσίων Ελλήνων. Οι Τούρκοι απειλούν γιατί εμείς δεν κάνουμε αυτό που πρέπει, οι γείτονές μας μόνο με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις θα σταματήσουν τις απειλές».

Όσον αφορά την τοποθέτηση του βουλευτή Γιάννη Σαρίδη στην Ολομέλεια της Βουλής και την υπερψήφιση του προϋπολογισμού, ο κ. Λεβέντης δήλωσε:

«Η συμπεριφορά του κ. Σαρίδη στην προκειμένη περίπτωση είναι ανεπίτρεπτη. Εμείς καταγγέλλουμε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πολιτική τους και ο βουλευτής μας ψηφίζει υπέρ αυτών των πολιτικών. Ο συγκεκριμένος βουλευτής είναι αχάριστος. Ενώ δεν είναι πολίτης της Θεσσαλονίκης, η οικογένειά του ζει στο Αιγάλεω, με έπεισε και τον τοποθέτησα πρώτο στη λίστα της Θεσσαλονίκης. Εμείς δεν κάνουμε διαγραφές, εάν διέγραφα τον Σαρίδη θα ήταν λάθος, είμαστε 5 και πολλοί ίσως να ήθελαν να διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα για να μην μπορώ να μιλάω στη Βουλή. Έτσι δεν θα μπορώ να υπερασπιστώ τη Μακεδονία μας. Αυτός εκτίθεται, είναι αχάριστος, έχει όμως χρόνο να ζητήσει συγνώμη και εγώ είμαι ένας άνθρωπος που συγχωρεί».