Μητσοτάκης σε Ζάεφ: Του λέμε ότι η ΝΔ θα είναι απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών

|
THESTIVAL TEAM

Στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τις επερχόμενες εκλογές μίλησε από την Τρίπολη ο προεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το βήμα κομματικής εκδήλωσης της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε αρχικά: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα σε αυτόν εδώ το χώρο μπορέσατε και φτάσατε άνετα χωρίς να περάσετε από κλούβες ΜΑΤ που συνόδευαν τον Πρωθυπουργό όταν ήρθε και μίλησε ακριβώς σε αυτόν τον χώρο, πριν από κάποιους μήνες».

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η ΝΔ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα την κυβέρνηση «για τους μεγάλους κινδύνους που εγκυμονούσε η υπογραφή της άκρως προβληματικής Συμφωνίας των Πρεσπών».

Συμπλήρωσε δε ότι η ΝΔ είχε αναφερθεί σε όλα τα γκρίζα σημεία της συμφωνίας. «Δυστυχώς δικαιωνόμαστε κάθε μέρα στην κριτική μας. Είχαμε πει ότι η αναγνώριση “μακεδονικής” γλώσσας και “μακεδονικής” εθνότητας συνιστά μια εθνική υποχώρηση την οποία καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε κάνει. Με απλά λόγια, ο κ. Τσίπρας είπε “ναι” εκεί που όλοι οι προηγούμενοι είχαν πει “όχι”. Εκεί που είχε πει “όχι” ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εκεί που είχε πει “όχι” ο Κώστας Καραμανλής, εκεί που είχε πει “όχι” ο Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Τσίπρας είπε “ναι”. Επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στον κ. Ζάεφ να έρχεται τώρα να μας κουνά το δάχτυλο. Να μας λέει: “Ποια Βόρεια Μακεδονία. Εμείς “Μακεδόνες” είμαστε, τη “μακεδονική” γλώσσα μιλάμε και θα διεκδικήσουμε αύριο να διδάσκεται και αυτή η “μακεδονική” γλώσσα επίσημα και στην πατρίδα μας”. Του λέμε λοιπόν εδώ, από αυτόν τον τόπο που έχει τόσο βαρύ ιστορικό συμβολισμό, από την κοιτίδα της ελεύθερης Ελλάδος, ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών και θα αγωνιστούμε αυτή η συμφωνία να μην περάσει διότι υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας».

Μιλώντας για τα διλήμματα για την επόμενη ημέρα της χώρας είπε ότι θα πρέπει να διαλέξουμε αν θέλουμε να είμαστε με τις ευκαιρίες για τους πολλούς ή με τα επιδόματα και τα ρουσφέτια για λίγους και αν τελικά θέλουμε να δώσουμε τρίτη ευκαιρία στον κ. Τσίπρα ή πρώτη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αυτό είναι το τελικό δίλημμα των εκλογών. Και σε αυτήν την πορεία θα συναντηθούμε πολλοί», υπογράμμισε κάνοντας άνοιγμα σε ψηφοφόρους που δεν έχουν ψηφίσει ΝΔ ποτέ στο παρελθόν.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στις εκλογικές αναμετρήσεις που θα γίνουν το 2019 είπε πως το νέο έτος θα σηματοδοτήσει την μεγάλη πολιτική αλλαγή για τη χώρα.

«Δεν ξέρω πότε θα γίνουν οι Εθνικές εκλογές. Εύχομαι να γίνουν μια ώρα αρχύτερα. Όμως, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Σε κάθε περίπτωση, στην κάλπη των Εθνικών εκλογών, θα πρέπει να έρθει η ώρα να κάνουν όλοι τον απολογισμό τους. Ο κ. Τσίπρας σε μια ομιλία του στη Βουλή, πριν από κάποιες μέρες, μας είπε ότι επί της ουσίας κυβερνά τη χώρα μόλις 100 μέρες. Ότι το ρολόι του χρόνου για τον ίδιο αρχίζει να τρέχει από τότε που δήθεν η χώρα βγήκε από το τρίτο Μνημόνιο. Κυβερνά όμως τη χώρα 1.414 ημέρες. 1.414 ημέρες που η χώρα, δυστυχώς, πήγε πίσω, οι Έλληνες έγιναν φτωχότεροι, η αξιοπρέπεια της χώρας καταρρακώθηκε, η οικονομία επέστρεψε σε βαθιά κρίση», συνέχισε.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.