Για έξοδο από την κρίση κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, σκιαγραφώντας το νέο πλαίσιο των ελληνορωσικών σχέσεων.

«Επαναφέρουμε τις σχέσεις των δύο χωρών στις ράγες που με κόπο στρώσαμε από το 2015 έως σήμερα και αναδεικνύουμε τις ευκαιρίες που ανοίγονται για τις ελληνορωσικές σχέσεις, μετά την έξοδο της χώρας από την κρίση και υπό τις νέες γεωπολιτικές συνθήκες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, στο άρθρο του με τίτλο «Δεν κάνουμε εξωτερική πολιτική χάριν τρίτων», το οποίο δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών - Σαββατοκύριακο. 

Αναφερόμενος στους στόχους της επίσκεψής του στη Μόσχα, o Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι αυτή έγινε με τη χώρα μας εκτός μνημονίων και έχοντας «επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η Ελλάδα «καθίσταται διαμετακομιστικός και ενεργειακός κόμβος στην περιοχή, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για επενδύσεις, όχι μόνο στον τουρισμό και στην αγορά ακινήτων, αλλά σε στρατηγικές υποδομές μεταφορών και ενέργειας και πολλούς άλλους τομείς».