Για τον πρώτο μετά-προγραμματικό προϋπολογισμό και όχι μεταμνημονιακό κάνει λόγο ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2019.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό νεομνημονιακό και αντιαναπτυξιακό.

Προσθέτει δε, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι είναι καταρτισμένος σε περιβάλλον αφαίμαξης της οικονομία, καμουφλαρισμένο με «παχύ στρώμα αριστερής χρυσόσκονης» εν όψει των επικείμενων εκλογών».

«Η ακατάσχετη παροχολογία δεν δυσκολεύει τη ΝΔ, υπονομεύει το μέλλον της χώρας» απαντά σε ερώτηση εάν οι παροχές που προγραμματίζει η κυβέρνηση δυσκολεύουν τη ΝΔ στην πορεία προς τις εκλογές, ενώ τονίζει πως η κυβέρνηση προωθεί «αποσπασματικά μειώσεις κάποιων φορολογικών συντελεστών, τους οποίους όμως η ίδια αύξησε», μέτρο που θα έχει «περιορισμένη επίδραση στην ανάπτυξη, εξαιτίας του μικρού ύψους και της σύνθεσής του». «Συνεπώς η κυβέρνηση, αντί να πανηγυρίζει, ας κοιταχθεί στον καθρέφτη» προσθέτει.

Αναφορικά με τις επενδύσεις, ο κ. Σταϊκούρας υποστηρίζει ότι η ΝΔ πιστεύει πως η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και διαθέτει συγκριτικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, υπογραμμίζει, όμως, ότι «δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση, με πράξεις και παραλείψεις της, έχει υπονομεύσει αυτή την επενδυτική θελκτικότατα της χώρας, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι περιορισμένο».

Τέλος, στην ερώτηση μήπως η κριτική της ΝΔ είναι υπερβολική καθώς Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξυμνούν το έργο τη κυβέρνησης, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ υποστηρίζει ότι «οι εταίροι, για δικούς τους λόγους, επικεντρώνονται στην επίτευξη μόνο των υψηλών πλεονασμάτων, αγνοώντας τον τρόπο με τον οποίο αυτά επιτυγχάνονται».