Στην επίσκεψη που πραγματοποίησε το 2015 στη Μόσχα, σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στη ρωσική πρωτεύουσα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και μετά από μια πενταετία αδράνειας, όπως τόνισε, είχαν συμφωνήσει να ξαναχτίσουν σταθερά την εποικοδομητική σχέση Ελλάδας-Ρωσίας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός: «η Ελλάδα αποτελεί κράτος-μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και τηρεί σταθερά τις δεσμεύσεις της, αλλά θεωρεί ότι οποιαδήποτε ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας ή πρωτοβουλία για λύση σημαντικών παγκόσμιων προκλήσεων πρέπει να συμπεριλαμβάνει τη Ρωσία και να βασίζεται σε έναν ειλικρινή διάλογο μαζί της».

«Ο ελληνορωσικός διάλογος δεν είναι πάντα εύκολος, όπως αποδείχτηκε το καλοκαίρι. Ωστόσο, η επιθυμία μας να παραμείνουν οι σχέσεις αυτές στις σταθερές ράγες που από το 2015 οικοδομήσαμε με κόπο, μας βοηθά πάντα να ξεπερνάμε τις δυσκολίες και να επιστρέφουμε στον αναγκαίο αμοιβαίο σεβασμό και στην αλληλοκατανόηση», συμπλήρωσε στην ομιλία του κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.