Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έκανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την παρουσίαση των προτάσεων του κόμματος για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Κουτσούμπας παρουσίασε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τις προτάσεις του κόμματος σε οκτώ κεφάλαια ενώ παράλληλα άσκησε επίθεση τόσο σε ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ.

Ειδικότερα επέκρινε την κυβέρνηση για τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα εργασιών της Επιτροπής Αναθεώρησης λέγοντας πως “αυτό δεν βοηθά στην ουσιαστική κι όχι επιφανειακή ενημέρωση του λαού για τις θέσεις των κομμάτων» ενώ τόνισε πως « οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και άλλων δυνάμεων, κινούνται σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση από τη δική μας, δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι οι δικές μας ριζοσπαστικές, προοδευτικές προτάσεις μας, που μας πάνε μπροστά ότι θα υιοθετηθούν.

Παράλληλα εξαπέλυσε πυρά επιθέσεων και στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί, όπως λέει, αρνείται να υιοθετήσει υπερώριμα αιτήματα, όπως είναι η πλήρης κατάργηση του άρθρου 86 για την ποινική ευθύνη υπουργών, ο πλήρης διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας και επισήμανε ότι «οι πραγματικοί στόχοι και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, είναι άλλοι. Από τη μια μεριά -με τις συγκεκριμένες προτάσεις τους- υπηρετούν τις ίδιες τις ανάγκες του σημερινού σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος και από την άλλη να τροφοδοτούν τη μεταξύ τους προεκλογική κάλπικη αντιπαράθεση, στήνοντας ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές. Έτσι παίζεται, χρόνια τώρα, το δικομματικό – διπολικό παιχνίδι, σε μια αντιπαράθεση που αναλώνεται σε δευτερεύοντα ζητήματα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο κ, Κουτσούμπας, όχι μόνο νομιμοποιεί αυτές τις αλλαγές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά έχει γίνει και ο καλύτερος προπαγανδιστής της εμβάθυνσης της ΕΕ, ικανός μάλιστα να κάνει και «ιδιαίτερα μαθήματα» σε άλλους λαούς για το ότι η επιλογή της ρήξης με αυτές τις λυκοσυμμαχίες, δεν πρέπει καν να περνάει από το μυαλό τους.