Αναφορά στη σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε κατά την ομιλία του στο τρίτο Thessaloniki Summit ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

"Δεν υπάρχει καλύτερος χώρος από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αναπτυχθεί μία χώρα της περιοχής" σημείωσε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε: "Ποιος βοήθησε την Ελλάδα στην κρίση, ποιος θα μας βοηθήσει όλους, αν όχι η Ευρωπαϊκή Ένωση;"

Όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας, στα τέλη του Νοεμβρίου θα θα εγκαινιαστεί ο αυτοκινητόδρομος από το Σαντάνσκι μέχρι τα στενά της Κρέσνα, τμήμα του πανευρωπαϊκού διαδρόμου IV, που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σόφια.

Ακόμη υπογράμμισε τη συνεργασία με τον Έλληνα πρωθυπουργό και δήλωσε: "Αύριο στη συνάντηση που θα έχουμε για τον διασυνδετήριο για το υγροποιημένο αέριο, θα βρούμε κάποιον τρόπο να συμμετέχει και η Βουλγαρία με κάποιο ποσοστό, να το υπογράψουμε μέχρι τα τέλη του χρόνου», ώστε «να έχουμε και μία σύνδεση ενεργειακή, οδική, σιδηροδρομική, που θα συνδέσει το Αιγαίο με τη Μαύρη Θάλασσα, γιατί εγώ στη Θεσσαλονίκη έρχομαι πιο γρήγορα από ό,τι ο Αλέξης από την Αθήνα".

Σε ό,τι αφορά την οδική σύνδεση με το Βελιγράδι, είπε ότι το 95% του αυτοκινητοδρόμου είναι έτοιμο.

Ο κ. Μπορίσοφ έκανε αναφορά και στη συμφωνία των Πρεσπών και εξέφρασε τα συγχαρητήριά του τόσο προς τον Αλέξη Τσίπρα όσο και προς τον Ζόραν Ζάεφ

"Όσο πιο σύντομα θα δούμε τη «Μακεδονία» στο ΝΑΤΟ τόσο πιο καλά θα είναι για την Βουλγαρία", σημείωσε.