"Στα κράτη δικαίου οι πολίτες δεν εκτελούνται όποια πράξη κι αν παραβιάσουν", τόνισε σήμερα σε συνέντευξή της η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα αναφορικά με τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η ίδια μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6., υπερασπίστηκε τη στάση και τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Εξέφρασε την άποψη ότι το υπουργείο Εξωτερικών έκανε αυτό που έπρεπε, ζητώντας τις απαραίτητες διευκρινίσεις για τον λόγο για τον οποίο 52 Έλληνες πολίτες θεωρούνται πρόσωπα ανεπιθύμητα στην Αλβανία. 

Ως προς τη δολοφονία Κατσίφα υπογράμμισε πως «στα κράτη δικαίου οι πολίτες δεν εκτελούνται όποια πράξη κι αν παραβιάσουν, όποιον κανόνα δικαίου και αν παραβιάσουν, αλλά συλλαμβάνονται και δικάζονται εάν η πράξη τους είναι παράνομη».

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από τη γειτονική χώρα να σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας:

«Όπως η Αλβανία και ορθώς διεκδίκησε την αυτονομία ή ακόμη και την ανεξαρτησία των Αλανών σε χώρες έξω από τα σύνορά της και την επέτυχε εκεί αναλογικά και αντίστοιχα θα πρέπει να τηρεί απολύτως και να εφαρμόζονται και να απονέμονται τα δικαιώματα της εθνικής μειονότητας στην επικράτειά της».

«Ο εθνικισμός και το εμπόριο του εθνικισμού και των ακραίων καλά ανθεί σε όλη την Ευρώπη θα πρέπει λοιπόν να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί να απομονώνουμε τέτοια φαινόμενα θα έπρεπε με καθολικό τρόπο αυτό να συμβαίνει» προσέθεσε.