Στ. Καλαφάτης: Κόντρα στην πόλωση και τον διχασμό

|
THESTIVAL TEAM

Εγκαλεί τους κυβερνώντες για τη «στρατηγική του λαϊκισμού, της πόλωσης και του διχασμού», ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., επισημαίνει πως «παίζουν με σπίρτα μπροστά σε σκουριασμένους τενεκέδες βενζίνης» και υπογραμμίζει πως «εμείς δεν θέλουμε φανατικότερες, αλλά περισσότερες ψήφους».

Αναφέρει συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Βέβαιοι για το επερχόμενο τέλος τους, επιχειρούν να κρατηθούν έστω και μια μέρα πιο παραπάνω. Ξέρουν, ωστόσο, πως ακόμη κι ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να σημάνει το τέλος τους κι έπιασαν δουλειά με δύο στόχους. Αφενός να συγκρατήσουν την κατάρρευσή τους και αφετέρου να κάψουν τα σπαρτά, να γκρεμίσουν τις γέφυρες και να ναρκοθετήσουν το δρόμο της επόμενης κυβέρνησης.

Ξεπατίκωσαν το «λεφτά υπάρχουν» και έβαλαν στη φαρέτρα τους υποσχέσεις για διορισμούς και παροχές. Αποφάσισαν να ρίξουν αίμα στην αρένα και ξεκίνησαν καλά σχεδιασμένη σκανδαλολογία. Καταφεύγουν σε ακρότητες και προσδοκούν ακραίες αντιδράσεις, για να σηκώσουν από τον καναπέ τους προδομένους ψηφοφόρους τους.

Επενδύουν στη στρατηγική του φανατισμού, της πόλωσης, του διχασμού και παίζουν με σπίρτα μπροστά σε σκουριασμένους τενεκέδες βενζίνης.

Προσπαθούν, ταυτόχρονα, να πάνε την ατζέντα του δημόσιου διαλόγου μακριά από τα προβλήματα που οι ίδιοι προκάλεσαν. Να μην συζητούμε για τους φόρους που γονατίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Να μην θυμίζουμε τα επιδόματα που έκοψαν, τους πλειστηριασμούς που δεν θα γίνονταν, τις κατασχέσεις που απέκλειαν.

Να μην επανερχόμαστε στο έγκλημα του 2015, που στοίχισε δεκάδες δισεκατομμύρια στους Έλληνες. Να μην μιλούμε γι την άθλια παράσταση που έστησαν στο Κέντρο της Πυροσβεστικής τη νύχτα της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι, προσποιούμενοι πως δεν ήξεραν τίποτε για τους 99 νεκρούς.

Να μην αναδεικνύουμε τις δραματικές εθνικές υποχωρήσεις, το τέρας της Λίμνης των Πρεσπών, τους κινδύνους που στοιβάζονται στο Αιγαίο, την Αν. Μεσόγειο, την Κύπρο. Να μην ασχολούμαστε με την υγεία, την παιδεία, την ασφάλεια. Να μην προβάλλουμε το σχέδιό μας την ανάταξη της χώρας και την ανάταση της κοινωνίας.

Θα ήταν εύκολο για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να απαντούμε στις κραυγές και τις ύβρεις κατά τον ίδιο τρόπο. Αυτό, ωστόσο, θα ήταν το δικό μας λάθος που θα διευκόλυνε το δικό τους στόχο. Θα υπηρετούσε την ατζέντα του αποπροσανατολισμού και τις βουτιές στο χτες. Θα τους βοηθούσε να φανατίσουν και να ξεσηκώσουν τους προδομένους. Θα τίναζε στον αέρα τις αρχές και τις αξίες της Παράταξής μας, που βάζει πάνω από τις ξεθωριασμένες ταμπέλες του χτες τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους. Θα υπονόμευε τη στρατηγική μας για περισσότερες και όχι φανατικότερες ψήφους.

Δεν παίζουμε, λοιπόν, στο ταμπλό του λαϊκισμού, του φανατισμού, της πόλωσης, και του διχασμού. Απέναντι στις ακρότητες επιλέγουμε το μέτρο και τη μετριοπάθεια. Απέναντι στις ύβρεις το επιχείρημα. Απέναντι στην ανευθυνότητα την ευθύνη. Χρέος μας είναι να δουλεύουμε για το αύριο που είναι ήδη παρόν. Να βάζουμε πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον και το συλλογικό κοινωνικό καλό.

Να διασφαλίζουμε τα δίκαια του Ελληνισμού. Να χτίζουμε τις προϋποθέσεις για δυναμική ανάπτυξη. Να στηρίξουμε τη χειμαζόμενη ελληνική οικογένεια. Να στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς που άφησε πίσω η κρίση. Να υπολογίζουμε τους αριθμούς, αλλά να ακούμε πρώτα από όλα τον άνθρωπο δίπλα μας.

Και να είμαστε σίγουροι: Ότι με τη βοήθεια του Θεού και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων μπορούμε να τα καταφέρουμε»

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.