Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη στο Δημαρχείο της Καβάλας για τις επόμενες ενέργειες, μετά την κατάρρευση της γέφυρας.

Συμφωνήθηκε μηχανικοί της Εγνατίας Οδού ΑΕ να συντάξουν πραγματογνωμοσύνη για την κατάσταση της γέφυρας συνολικά, του τμήματος που κατέρρευσε και να γίνει υποβολή προτάσεων των επόμενων ενεργειών.

Αυτό θα γίνει σε διάστημα 20 ημερών έως ένα μήνα. Μέχρι τότε θα υπάρξει περίοδος αναμονής. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις χρειάζεται αλλαγή όλου του οδοστρώματος της γέφυρας και έλεγχος των βάσεων αυτής.

Στη σύσκεψη ήταν παρούσα η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης. Η κα Νοτοπούλου επισκέφτηκε το σημείο της γέφυρας που χθες κατέρρευσε.

Στην πρώτη συζήτηση της με τη Δήμαρχο Καβάλας υποσχέθηκε κάθε οικονομική βοήθεια στην επίλυση του προβλήματος αλλά όπως είπε θα γίνει έλεγχος για την απόδοση των ευθυνών που υπάρχουν.

Η κα Νοτοπούλου ρώτησε την κα Τσανάκα αν στη γέφυρα έχει γίνει συντήρηση.

Η απάντηση της Δημάρχου ήταν εμμέσως αρνητική και η κα Νοτοπούλου επανήλθε εξηγώντας ότι όταν κάποιος δεν μπορεί να εκτελέσει μια εργασία τότε ζητά σχετική βοήθεια από άλλον εμπλεκόμενο.

Περιγράφοντας το χθεσινό περιστατικό η κα. Τσανάκα ότι την ώρα που ο γερανός περνούσε από τη γέφυρα, ο οδηγός φρενάρισε. Εννοώντας ότι κι αυτό το γεγονός έχει τη σημασία του.

 «Η πολιτεία αυτονόητα», τόνισε η υφυπουργός, «θα κάνει ό,τι πρέπει, ωστόσο είναι πολύ πρόωρο να προβούμε σε ασφαλή συμπεράσματα για το πώς κατέρρευσε η γέφυρα. Έχουν γίνει μόνο κάποιες πρώτες εκτιμήσεις. Θα συζητήσουμε για το τι μπορεί να γίνει από την μεριά του δήμου και της περιφέρειας και εφόσον δεν είναι επαρκείς οι δυνατότητες θα συνδράμει τότε το αρμόδιο υπουργείο, όπως γίνεται πάντα. Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει και έλεγχος για την απόδοση ευθυνών».

Η κα Νοτοπούλου υπογράμμισε ακόμα ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο σχετικά με τις υποδομές προβλέπει τη σύσταση μητρώου, προκειμένου να διασφαλίζει την ασφάλεια των υποδομών μιας και προβλέπει την καταγραφή της κατασκευής τους, της συντήρησής τους και φυσικά του ελέγχου.

Η κα Νοτοπούλου δήλωσε πως σε περίπτωση που Δήμος ή και Περιφέρεια δηλώσουν αδυναμία κατασκευής της γέφυρας καθώς πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που απαιτεί χρόνο και μεγάλο κόστος, τότε η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνδράμει.

Στο σημείο βρίσκεται και ο Υφυπουργός Οικονομίας κ. Γιαννακίδης αλλά και ο πρόεδρος της Εγνατίας οδού.

IMG_1787-604x453.jpg

IMG_1791.jpg

noto.jpg

Πηγή: proininews.gr