Συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα είχαν σήμερα στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης και ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Χαρίτσης μίλησε για καλή συνεργασία με τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης που "αποδίδει καρπούς στην πόλη",.

"Στη διάρκεια της συνάντησης βάλαμε αρκετά θέματα στο τραπέζι. Τις δυνατότητες που ανοίγουν οι νέες προκηρύξεις του "Φιλόδημος". Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε νέα προγράμματα από τα οποία μπορεί να επωφεληθεί και ο δήμος Θεσσαλονίκης. Για τους δημοτικούς αστυνομικούς με ρύθμιση στη Βουλή διασφαλίζουμε πως μέχρι τις 29 Μαρτίου θα έχουν τοποθετηθεί οι αιτούντες στις θέσεις τους καθώς θα έχουν επιστρέψει από τα σωφρονιστικά ιδρύματα", τόνισε  ο κ.Χαρίτσης.

Από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης, μίλησε για το "καλό επίπεδο επικοινωνίας με τον υπουργό. Αυτή η συνεργασία έχει όλες τις προδιαγραφές να προχωρήσει ακόμη καλύτερα".

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, πρόσθεσε, πως στο επίκεντρο βρέθηκε το πρόβλημα της σχολικής στέγης. "Συζητήσαμε για μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε μέσω ΣΔΙΤ για τα σχολεία. 'Εχουμε έξι - εφτά ώριμες μελέτες που πρέπει να τις προχωρήσουμε γιατί έχουμε δεσμευμένα οικόπεδα", είπε.

Στη συνάντηση έδωσαν το παρών η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα και οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πέτρος Λεκάκης και Αστικής Ανθεκτικότητας, Γιώργος Δημαρέλος.

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών, συναντήθηκε με συμβασιούχους της ΕΥΑΘ, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο με αίτημα την επιστροφή στην εργασία . Ο κ. Χαρίτσης τους ζήτησε να κλείσουν να ραντεβού την ερχόμενη εβδομάδα τονίζοντας πως θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να βρεθεί μια λύση.