Δεν πρόκειται να αλλάξει το status αναφορικά με την μισθοδοσία των ιερέων, δήλωσε από τη Βουλή ο Κωνσταντίνος Γαβρογλου επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να κάμψει τις ανησυχίες των ιερέων.

Νωριτερα ο βουλευτής της ΔΗΣΥ είχε εγείρει ζήτημα εξαίρεσης της Εκκλησίας της Κρήτης και των Δωδεκανήσων από τη Συμφωνία Τσίπρα-Ιερωνύμου. "Εγώ τη βλέπω περισσότερο ως συμφωνία real estate τη συμφωνία. Όμως ούτε ο Πρωθυπουργός ούτε ο Αρχιεπίσκοπος δικαιούνται να συμφωνούν για την Εκκλησία της Κρήτης και των Δωδεκανήσων γιατί δεν είναι στη δικαιοδοσία τους”, είπε ο κ. Κεγέρογλου εννοώντας ότι οι δύο Εκκλησίες όπως και οι Νέες Χώρες υπάγονται στη δικαιοδοσία του Φαναρίου.

Μάλιστα ο κ. Κεγκέρογλου απευθυνόμενος στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου αναφέρθηκε στην κωνσταντινουπολίτικη καταγωγή του λέγοντας: “κι εσείς που είστε παρά τω Φανάρι πρέπει να πάρετε θέση”.

Απαντώντας ο κ. Γαβρόγλου κάλεσε τον κ. Κεγκέρογλου να μην ευτελίζει μια ιστορική συμφωνία χαρακτηρίζοντάς τη Real Estate ενώ ως προς την αιχμή για την καταγωγή του και το ότι έπρεπε να συμμεριστεί τον προβληματισμό του Πατριαρχείου είπε: “Για αυτό που είπατε για τις συμπάθειες που μπορεί να έχω, σας λέω ότι είμαι υπουργός της κυβέρνησης και αποδέχομαι εξ ορισμού την πολιτική της κυβέρνησης”.

Ο κ. Γαβρόγλου έδειξε ωστόσο να παραδέχεται ότι πλην τις μισθοδοσίας των κληρικών για τα περιουσιακά ζητήματα υπάρχουν θέματα που πρέπει να λυθούν: “Είναι σοβαρά θέματα αυτά που θίξατε και πρέπει να λυθούν. Η συμφωνία είναι ένας οδικός χάρτης, ένα πλαίσιο με πολλές λεπτομέρειες.