Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αυτόνομη κάθοδο της κίνησης Πράττω στις επόμενες εκλογές άφησε ο μέχρι πρότινος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, λίγες μέρες μετά την παραίτησή του.

«Σήμερα όχι. Ρωτήστε με αύριο», απάντησε χαρακτηριστικά σε σχετική ερώτηση.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την παραίτησή του την οποία ο κ.Κοτζιάς παραχώρησε στην τηλεόραση Creta TV και τον Μάριο Διονέλλη, αναφερόμενος στο θέμα της αιγιαλίτιδας ζώνης, ο τέως ΥΠΕΞ είπε ότι εκείνος απλά ετοίμασε τα Προεδρικά Διατάγματα, τα παρέδωσε στον πρωθυπουργό και δεν υλοποίησε την επέκταση.

Στην ερώτηση γιατί προέβη στην ανακοίνωση χωρίς να ενημερωθεί η Βουλή, ο κ. Κοτζιάς απαντά πως δεν χρειαζόταν να ενημερωθεί η Βουλή και πως οι πολιτικοί αρχηγοί θα ενημερωθούν όταν έρθει η ώρα.

Ο Ν. Κοτζιάς επαναλαμβάνει πως η επόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς δεν χωράει τους ΑΝΕΛ, ενώ αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο είπε πως «για να εκβιάζει κάποιος πρέπει και αυτός που υφίσταται τον εκβιασμό να τον δέχεται». Η συνέντευξη του κ.Κοτζιά μεταδίδεται στις 9 το βράδυ από την Creta TV.

Νωρίτερα σήμερα, ο Νίκος Κοτζιάς συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και δήλωσε τη στήριξη της Κίνησης «Πράττω» στο πρόσωπό του.