Σάββας Αναστασιάδης: Η Χώρα μπήκε σε μία de facto προεκλογική περίοδο

|
ΕΛΕΝΑ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ

«Θα εξασφαλίσουμε σίγουρα την αυτοδυναμία, αλλά και με αυτοδυναμία ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης  θα επιδιώξει συνεργασίες» ανέφερε ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ Σάββας Αναστασιάδης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στον Στέφανο Διαμαντόπουλο, σήμερα το πρωί απαντώντας σε σχετική ερώτηση. 

Σε ότι αφορά στη συμφωνία των Πρεσπών ο Σάββας Αναστασιάδης τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δε θα την ψηφίσει ούτε ως αντιπολίτευση, ούτε ως κυβέρνηση, αλλά και ο ίδιος προσωπικά πως «δεν θα υπολογίσει κανένα πολιτικό κόστος».

Ερωτηθείς για τη δήλωση Κοτζιά ότι «Για πρώτη φορά το 1977 η Ελλάδα δέχθηκε τη Μακεδονική γλώσσα», ο Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών ήταν κατηγορηματικός.

«Έχουν απαντηθεί αυτά, όχι μόνο από πολιτικούς αλλά και από Ακαδημαϊκούς… καμία ελληνική κυβέρνηση δεν δέχτηκε τίποτα, αλλά ο κ. Κοτζιάς χρειαζόταν επιχειρήματα γι αυτό που δέχθηκε, γιατί υπήρχαν στην κοινωνία μεγάλες αντιδράσεις» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει, « Εδώ και 27 χρόνια έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και έπεσαν στο τραπέζι άπειρες ιδέες, αλλά το θέμα έμενε ανοικτό. Και εκείνο που έχει σημασία είναι σε τι συμφωνείς και όχι τι σκέφτεσαι».

«Αναφορικά με τα οικονομικά σημείωσε ότι η Χώρα μπήκε σε μία de facto προεκλογική περίοδο και θα σέρνεται σε μία παρατεταμένη πολιτική αστάθεια. Να πάμε σε εκλογές τώρα. Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση , τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα. Η πολιτική σταθερότητα θα φέρει επενδύσεις» κατέληξε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.