Στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΣΚΑΙ" μίλησε την Πέμπτη ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, Μακάριος Λααρίδης.

Ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Ο κ. Τσίπρας δείχνει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει αυτήν τη στιγμή είναι η καρέκλα και η εξουσία. Όταν ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ θα τη χάσουν, νομίζω ότι θα έχουν φαινόμενα διάλυσης».

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, «οι άνθρωποι που κυβερνούν σήμερα την Ελλάδα δεν αναγνωρίζουν τους κανόνες λειτουργίας της δημοκρατικής μας χώρας. Με τις δηλώσεις Πολάκη και κυρίως την αναφορά του ότι πρέπει πάση θυσία να πάρουν την πραγματική εξουσία της χώρας -όπως είπε επί λέξει- δείχνει ότι τους επόμενους μήνες δεν θα διστάσουν να κάνουν τα πάντα για να μη χάσουν τις καρέκλες τους, που αισθάνονται προφανώς ότι τους ανήκουν. Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και οι Έλληνες πολίτες δεν θα επιτρέψουν να τους περάσει. Οι δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας θα προστατεύσουν το Σύνταγμα και τους θεσμούς.

Θέλουν δεν θέλουν η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές και σε αυτές θα ηττηθούν με πάταγο».

Κληθείς να σχολιάσει όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με τον Ρουβίκωνα στα πανεπιστήμια, ο Μακάριος Λαζαρίδης υποστήριξε πως: «Αυτά τα οποία γίνονται τις τελευταίες μέρες δεν συμβαίνουν ούτε σε τριτοκοσμική χώρα. Η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να πατάξει τα φαινόμενα ανομίας, που επί ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις τόσο εντός όσο και εκτός των πανεπιστημίων. Εμείς και οι Έλληνες πολίτες θέλουν τα πανεπιστήμια χώρους διακίνησης ιδεών και όχι ναρκωτικών και τρομοκρατών. Έχουμε δεσμευθεί ότι θα αλλάξουμε τον νόμο για το άσυλο στα πανεπιστήμια και θα σπάσουμε το άβατο των Εξαρχείων».