“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η εμφάνιση του κ. Καμμένου στην Αμερική δημιούργησε μόνο προβλήματα”, είπε μεταξύ άλλων η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

“Δημιούργησε προβλήματα στην εικόνα της χώρας κυρίως, δημιούργησε προβλήματα στην κυβέρνηση αλλά αυτό ας το χειριστεί ο Πρωθυπουργός, ο οποίος τον έκανε υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ήταν σαφές ότι ένας άνθρωπος σαν τον κ. Καμμένο ότι από την ώρα που θα αναλάβει ένα τέτοιο υπουργείο, προβλήματα θα δημιουργήσει. Η εικόνα μίας χώρας στην οποία ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών έχουν μία άποψη στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής και ενός υπουργού Αμύνης ο οποίος λέει τα απολύτως εκτός κάθε λογικής πράγματα, ο οποίος θέλει να κάνει ένα δεύτερο σύμφωνο με χώρες που είναι ήδη στο ΝΑΤΟ. Είναι το απόλυτο θέατρο του παραλόγου... Έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό, δεν έχω λόγια” σημείωσε η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Άκη Παυλόπουλο και Μάνο Νιφλή και πρόσθεσε:

“Μεταξύ μίας σοβαρής και υπεύθυνης θέσης, όπως αυτή της ΝΔ, η οποία λέει ξεκάθαρα πού εντοπίζει τις αδυναμίες αυτής της συμφωνίας γιατί αυτή η συμφωνία είναι ετεροβαρής και εις βάρος των συμφερόντων της χώρας, και η αντίδραση Καμμένου η οποία αγγίζει τα όρια του απόλυτου παραλογισμού, δεν μας βολεύει τίποτα από αυτά. Αυτή η πατρίδα ανήκει σε όλους μας και όταν κάποιος μιλά στο εξωτερικό, μιλάει για την Ελλάδα. Ποιος θυμάται ποιος είναι ο υπουργός Άμυνας ή ο υπουργός Εξωτερικών. Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνεται ρόμπα, δεν μπορεί η Ελλάδα να γίνεται αντικείμενο περιπαικτικών σχολίων. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Άρα, βεβαίως και δεν βολεύει τη ΝΔ αυτή η εικόνα. Η ΝΔ θέλει την Ελλάδα ισχυρή”.

Σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το Σκοπιανό, η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “ο καθένας έχει τις απόψεις τους, εγώ δεν υιοθετώ τίποτα από όλα αυτά... Η κεντρική γραμμή της ΝΔ θα φανεί στην περίπτωση της επαναδιαπραγμάτευσης αυτής της συμφωνίας, εάν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα... Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση είναι αυτή η οποία σήμερα δίνει την εικόνα μίας χώρας και μίας κυβέρνησης η οποία δεν έχει γραμμή και είναι φτερό στον άνεμο. Από την οικονομία που καταθέτουμε δύο προϋπολογισμούς μέχρι την εξωτερική πολιτική που ‘Α’ λέει ο υπουργός Εξωτερικών και ‘Ω’ ο υπουργός Άμυνας. Και αυτά εμφανίζονται ως καβγαδάκια εντός γάμου, είναι μία τεράστια αδικία για την πατρίδα μας η εικόνα αυτή την οποία βγάζει”.