Αλ. Τσίπρας για Π. Καμμένο: Στις ΗΠΑ έχει τυφώνα, αλλά δεν λέγεται Πάνος

|
ΕΛΕΝΑ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ

Με μια δόση χιούμορ απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν έχει μιλήσει με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ.

«Στις ΗΠΑ έχει τυφώνα, αλλά δεν λέγεται ‘Πάνος’, λέγεται ‘Michael’», ανέφερε ο κ. Τσίπρας εξερχόμενος των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος.

Χθες Τετάρτη, σε συνάντησή του με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουές Μίτσελ, ο κ. Καμμένος φέρεται να μίλησε περί ενός πλέγματος αμυντικών συμφώνων με την ΠΓΔΜ και άλλες χώρες των Βαλκανίων, που -όπως είπε- θα αφήνει εκτός το θέμα του ονόματος και το ζήτημα της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Το επιχείρημά του ήταν ότι ένα τέτοιο βαλκανικό σύμφωνο θα λειτουργούσε ως μέσο ανάσχεσης της ρωσικής επιρροής στην περιοχή, χωρίς να χρειαστεί να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα προχωρήσει η εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών στη γειτονική χώρα.

Αμέσως ξεκίνησε μία συζήτηση για το αν ο κ. Καμμένος παρουσίασε προσωπική του πρόταση ή πρόταση της κυβέρνησης και αν η κυβέρνηση ανακαλεί τις θέσεις της στο Σκοπιανό.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.