Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο σχολιάζει το εναλλακτικό σχέδιο που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για τη συμφωνία με την πΓΔΜ.

Μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού κάνει λόγο για "γελοία" πρόταση, χαρακτηρίζει "ρεζίλεμα της χώρας" την πρόταση αυτή και σημειώνει πως η ευθύνη γι' αυτό ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα.

Το σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη:

"Για να μη χάσουμε εντελώς τη λογική μας, η πρόταση του κ. Καμμένου για τρεις νέες βάσεις των ΗΠΑ στη χώρα μας – γιατί αλήθεια μόνο τρεις και όχι έξι ή εννιά; - δεν είναι σωστή ή λάθος, είναι απλώς γελοία.

Όπως γελοία είναι η πρόταση για τη δημιουργία ενός νέου μικρού ΝΑΤΟ με την Ελλάδα, την πΓΔΜ, την Αλβανία και τη Βουλγαρία (το Κόσοβο γιατί το αφήνουμε απέξω;). Γελοιότητες που προστίθενται σε πάμπολλες προγενέστερες. Ψεκασμένες προτάσεις που εκθέτουν τη χώρα καθότι ο κ.Καμμένος δεν είναι απλώς αρχηγός ενός μικρού ακροδεξιού κόμματος.

Είναι υπουργός Αμύνης και έχει θεσμικό λόγο στη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής. Η ευθύνη λοιπόν για το ρεζίλεμα της χώρας – σε αυτήν την κρίσιμη εθνικά και οικονομικά εποχή - δεν είναι δική του. Ήταν και είναι του κ.Τσίπρα".