Για σχέδιο ανωμαλίας την επικείμενη αποχώρηση άλλων δύο βουλευτών από την Ένωση Κεντρώων, έκανε λόγο ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης.

«Φεύγουν βουλευτές που δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους. Υπάρχει σχέδιο ανωμαλίας με εμπνευστή το περιβάλλον Μητσοτάκη που κοιμάται με εφιάλτη τον Λεβέντη. Εάν μπω στη Βουλή με 6-7% είναι εφιάλτης για τον Μητσοτάκη γιατί θα κρέμεται από μένα και τη Γεννηματά για κυβέρνηση» είπε ο κ. Λεβέντης στο ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν με τον βουλευτή Γιάννη Σαρίδη είπε ότι συζητήσαμε το θέμα του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και «μετά μου έστειλε τελεσίγραφο σε μένα και αυτό είναι απαράδεκτο. Εμείς του ζητήσαμε να παραδώσει την έδρα. Και μετά ήρθε ο άλλος βουλευτή, ο Φωκάς, και χωρίς να δώσει εξήγηση είπε ότι δεν αντέχω άλλο».

«Ο Τσίπρας γιατί να μου το κάνει αυτό; Αφού τώρα χάνει. Το ανήθικο ήταν ότι πήρε τη Μεγαλοοικονόμου» πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης.

«Το να αποστατήσεις χωρίς να δώσει την έδρα είναι ανήθικο» συμπλήρωσε ο κ. Λεβέντης προσθέτοντας ότι «δεν ξέρω τώρα αν τους τάζουν κάτι».

Ο κ. Λεβέντης ανέφερε πως, «δεν υπάρχει κίνδυνος διάλυσης της κοινοβουλευτικής ομάδας» της Ένωσης Κεντρώων ενώ στην ερώτηση τι θα συμβεί αν χάσει τα κοινοβουλευτικά προνόμια ο Βασίλης Λεβέντης απάντησε «ας τα χάσουμε και όλα. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα, με ενδιαφέρει η χώρα. Όταν γίνεται ανωμαλία θα κοιτάξω την αντιπροεδρία; Αύριο το πρωί να τα χάσω όλα».

Ωστόσο ο Βασίλης Λεβέντης είπε ότι «δεν έχω καμία ευθύνη. Απλά είμαι συνεπής και δεν διαπραγματεύομαι. Τρέμουν αυτό που είναι και θέλουν να πείσουν ότι είναι κεντρώοι και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης και ο Γεννηματά».

«Έβαλα εννέα άσημους στη Βουλή και με πρόδωσαν οι τέσσερις. Και όλοι να φύγουν η ένωση κεντρώων θα ξαναμπεί στη Βουλή. Έχω προσωπική σχέση με τους ψηφοφόρους μου, δεν φοβάμαι κανέναν που θα μου φύγει. Ούτε ψήφους μου έφεραν ούτε θα μου πάρουν».

«Η προίκα της Ένωσης Κεντρώων είναι τα μάτια του Λεβέντη. Θα πλησιάσουμε το 7-8% και θα ξεπεράσουμε το ΠΑΣΟΚ» προέβλεψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Τέλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν σύντομα εκλογές γιατί «μετά τις 30 Σεπτεμβρίου και το δημοψήφισμα στα Σκόπια θα γίνουν γρήγορα οι διαδικασίες. Ο Τσίπρας θα πετάξει το μπαλάκι στον Μητσοτάκη γιατί θα διαλυθεί η ΝΔ».