«Θα στηρίξουμε οποιαδήποτε απόφαση κατά της μείωσης των συντάξεων», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, ο γραμματέας επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Σταμάτης Μαλέλης.

Ειδικότερα, ο κ. Μαλέλης ανέφερε πως “το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα μέτρα φοροελάφρυνσης που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση” και συνέχισε “ότι το ΚΙΝΑΛ θα ζητήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τις προτάσεις του κόμματος”.

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που άσκησε χθες ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης για την πολιτική του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ (σ.σ.: μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ δεν αφιέρωσε ούτε μια λέξη αυτοκριτικής για το έλλειμμα 15,1% στο οποίο άφησε στη χώρα η διακυβέρνηση της ΝΔ το 2009, γιατί από εκεί οδηγηθήκαμε στα βράχια»), ο Σταμάτης Μαλέλης απάντησε: «Όντως η ΝΔ έφερε την κρίση και συγκεκριμένα την περίοδο του Κώστα Καραμανλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας και ο Δ. Παπαδημούλης συμφωνούν με αυτό; Αυτή είναι η απάντηση που θα δώσω στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ».

Την ίδια στιγμή, χαρακτήρισε «λαθρεπιβάτη» τον ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Κεντροαριστεράς: «Δεν είναι προοδευτικό κομμα. Πρέπει να διώξει τα βαρίδια του που δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά».

Αναφορικά με τις πιθανές συνεργασίες που θα κάνει το Κίνημα Αλλαγής μετά τις εκλογές, ο κ. Μαλέλης τόνισε ότι «δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε την Ελλάδα ακυβέρνητη», αν και νωρίτερα σχολίασε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι «στρατηγικός μας αντίπαλος».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση του Πάνου Καμμένου στο Σκοπιανό, σχολίασε ότι αποτελεί «παιχνίδι του Καμμένου. Δεν νομίζω ότι θα ρίξει την κυβέρνηση».