Θα υπάρξει απαραίτητη πλειοψηφία τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς για το αν κινδυνεύει με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να αποτελέσει «δεξιά παρένθεση», στην 83η ΔΕΘ.

Παράλληλα τόνισε ότι ο εκλογικός νόμος θα έχει αλλάξει πολύ πριν τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ακόμη, δήλωσε κατηγορηματικά αρνητικός στο  ενδεχόμενο μεγάλου συνασπισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας , όμως, πως δεν θα αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη και να οδηγηθεί σε δευτερες εκλογές με απλή αναλογική. Εκτίμησε, παράλληλα, πως  την επόμενη ημέρα των εκλογών θα υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση που δεν θα περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα των εκλογών και αν ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναινούσε σε ενα μεγάλο συνασπισμο, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση  “να συμφωνήσω σε ενα μεγαλο συνασπισμο που να περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ”, ωστόσο ανέφερε ότι από και πέρα θα κοιτάξω να επιδιώξω κοινοβουλευτικές και πολιτικες συκλήσεις ακόμα και σε  αυτοδυναμια. Σε διαφορετική περίπτωση, είπε, η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη και δε θα οδηγηθεί σε δευτερες εκλογές με απλή αναλογική. “Σκεφτείτε τη χωρα να οδηγηθεί σε δευτερες εκλογές, εξασφαλίζεται η ακυβερνησία”, ειπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για λελογισμένα μικρότερο κυβερνητικό σχήμα και πρόσωπα άξια να κάνουν τη δουλειά. «Θα κυβερνήσω με τους πιο άξιους και θα κοιτάξω και πέρα από τα στενά πλαίσια της ΝΔ» απάντησε σε ερώτηση με ποιους θα κυβερνήσει. Αν και επιφυλάχθηκε για τις λεπτομέρειες είπε ότι το χαρτοφυλάκιο Μακεδονίας- Θράκης θα διατηρηθεί.