Στη διαβεβαίωση ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται  να ψηφίσει τη συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, προχώρησε σήμερα μετά από ερώτηση που του τέθηκε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι πολίτες ξέρουν πως ο κ. Τσίπρας τους εξαπάτησε, σημειώνοντας πως αυτός που είναι τζάμπα μάγκας είναι ο κ. Καμμενος που εξακολουθεί να παρέχει στηρίξει στον κ. Τσίπρα.

"Η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία. Αν μεσολαβήσουν εκλογές, δεν θα κυρώσουμε τη Συμφωνία", δήλωσε.

«Η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών παράγει αποτελέσματα που είναι πολύ δύσκολα αναστρέψιμα. Αυτό μόνο με εκλογές μπορεί να αποτραπεί», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας ότι η Ν.Δ. δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

"Ζητούμε προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν", πρόσθεσε.

Σε νέα ερώτηση για το Σκοπιανό και ειδικότερα για την ένταξη της γειτονικής χώρας στην ΕΕ σημείωσε o κ. Μητσοτάκης πως ως κυβέρνηση θα εξετάσει όλες τις πιθανότητες. «Καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε δεχθεί την εκχώρηση της μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας που συνθέτουν έναν εν δυνάμει αλυτρωτισμό. Η μόνιμη διεκδίκηση των Σκοπιανών ήταν αυτό ακριβώς που πέτυχαν με τη σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Η πορεία προς την ΕΕ προδιαγράφεται μακρά θα εξετάσουμε όμως όλα τα ενδεχόμενα», σημείωσε.

Για το όνομα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως κανεις Έλληνας δεν το θέλει αυτό. «Όμως, θέλω να είμαι ρεαλιστής», είπε χαρακτηριστικά και επέμεινε πως τα βασικά ζητήματα είναι η γλώσσα και η εθνότητα λέγοντας πως το όνομα, θα ξεχαστεί γρήγορα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ, σημειώνοντας πως είναι τραγική.

"Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον ΟΑΣΘ είναι τραγική. Το προηγούμενο σχήμα σίγουρα είχε προβλήματα όμως δεν αποκλείεται το σύστημα αυτό να καταρρεύσει στους επόμενους μήνες. Αυτή τη στιγμή χωρίς τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, δεν μπορώ να φανταστώ πως θα υπάρξει κάποια λύση στο μεταφορικό της πόλης. Είναι θέμα κατεπείγον για εμάς", είπε.