"Συμφωνία ντροπή" χαρακτήρισε τη συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ..

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως είναι χυδαία η προσπάθεια της κυβέρνησης να χαρακτηρίζει όσους διαφωνούν με τη συμφωνία ακροδεξιούς.

"Οι γνήσιοι πατριώτες δεν είναι εθνικιστές. Και οι ακραίοι εθνικιστές δεν είναι πατριώτες. Να μην τολμήσει ποτέ ο κ.Τσίπρας να συγκρίνει την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή με την ακροδεξιά. Η ΝΔ θα καταψηφίσει αυτή τη συμφωνία είτε τώρα, είτε στην επόμενη Βουλή. Αν η συμφωνία των Πρεσπών καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή τότε θα πρέπει η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή" ,ανέφερε και σύσσωμο το κοινό στο Βελλίδεο τον χειροκρότησε.

Παράλληλα από ορισμένους ακούστηκε το "Μακεδονία Ξακουστή", ενώ άλλοι φώναξαν "Η Μακεδονία είναι ελληνική".

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης έριξε και το "καρφί" του για τον ΟΑΣΘ, σημειώνοντας πως η λύση για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης,  είναι η σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

"Σύμπραξη δημοσίου ιδιωτικού τομέα και στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Αρκετά με τους κομματικούς κηφήνες που αφήνουν τα λεωφορεία σε αυτή την άθλια κατάσταση", είπε.