"Μπορούν να αλλάξουν τα τετελεσμένα που δημιουργεί η συμφωνία των Πρεσπών, πρέπει να γίνουν εκλογές πριν την επικύρωσή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο", τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, σε συνέντευξή της στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

"Θα πρέπει να γίνουν εκλογές πριν την επικύρωση ώστε η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ να έχει, τον διαπραγματευτικό χώρο να κινηθεί, με το επιχείρημα ότι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του καταδίκασε την κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών", τόνισε η κα. Σπυράκη.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για καφενειακή αντίληψη των πραγμάτων. "Τζάμπα μάγκας είναι εκείνος ο οποίος ενώ ξέρει ότι έχει βάλει την υπογραφή του σε ένα χαρτί που προβλέπει ότι την ημέρα που θα επικυρώσει τη συμφωνία τα Σκόπια γίνονται μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά το κρύβει από τους πολίτες στους οποίους απευθύνεται".

Ρωτήθηκε για το τηλεγράφημα του ΑΠΕ- ΜΠΕ σύμφωνα με το οποίο οι θεσμοί εξετάζουν την κατάργηση του νόμου για τις περικοπές στις συντάξεις, αναγνωρίζοντας ότι το ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο και ότι το μέτρο είναι δημοσιονομικό και όχι διαρθρωτικό. Επιπλέον αναφέρεται ότι έχουν ενημερωθεί κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η κα Σπυράκη δεν το σχολίασε και υπενθύμισε ότι η ΝΔ έχει πάγια πολιτική θέση στο θέμα των συντάξεων και έχει καταθέσει τροπολογία στην ελληνική Βουλή. Κατηγόρησε μάλιστα τον πρωθυπουργό ότι εμπαίζει την πιο αδύναμη ομάδα που είναι οι συνταξιούχοι.