Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προκειμένου όσοι διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για το προσφυγικό να βρεθούν υπόλογοι προανήγγειλε ο Γιάννης Μπουρνούς, προϊστάμενος Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού.

Μιλώντας στον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο κ. Μπουρνούς είπε χαρακτηριστικά: «Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις προς τη δικαιοσύνη ώστε να βρεθούν υπόλογοι όσοι εκμεταλλεύονται τις αγωνίες της τοπικής κοινωνίας για να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και φόβο για το προσφυγικό».

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν με αφορμή την αναστάτωση που προκλήθηκε στις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα αυτές της Γέρας από δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη δημιουργία νέου καταυλισμού 10.000 έως και 17.000 αιτούντων άσυλο -οι οποίοι μάλιστα θα επιστραφούν από τη Γερμανία- στον χώρο του πρώην εργοστασίου Σουρλάγκ στο Πέραμα της Γέρας.

Ο κ. Μπουρνούς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε στελέχη την Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το τελευταίο περιστατικό διασποράς ειδήσεων «για τη δήθεν δημιουργία hot spot στη Γέρα» τονίζοντας ότι «γίνονται πλέον δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ μερίδας στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής. Πέρα από τα ψέματα και τη διασπορά του φόβου το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής συνεχίζει την προσπάθεια για την αποσυμφόρηση της Μόριας όπως έχει δεσμευτεί».

Ο προϊστάμενος Στρατηγικού Σχεδιασμού υπενθύμισε ότι διατηρείται ο μειωμένος ΦΠΑ έως το τέλος του έτους, ενώ τίθεται σε εφαρμογή το μεταφορικό ισοδύναμο και πρόσθεσε ότι το διάστημα Απριλίου- Ιουλίου είχαμε αύξηση των αφίξεων ξένων τουριστών στη Λέσβο κατά 41,5%. «Η πραγματικότητα διαψεύδει όσους καλλιεργούν την ανασφάλεια και τη μιζέρια» κατέληξε.