Για εμμονή της ΝΔ στο μοντέλο της φτηνής και ελαστικής εργασίας,«η οποία δεν κρύβεται» μιλά το υπουργείο Εργασίας, σχολιάζοντας δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστα Κυρανάκη.

Όπως αναφέρει, «μετά τον κ. Μητσοτάκη, που χαρακτήρισε το 8ωρο ξεπερασμένο, ήρθε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διατυπώσει με μεγαλύτερη σαφήνεια τη θέση του κόμματός του, εκφράζοντας δημόσια τον θαυμασμό του για το 12ωρο εργασίας που ψήφισε η κυβέρνηση της Αυστρίας.

Σε αυτή τη δήλωση αποτυπώνεται γλαφυρά το μέλλον που οραματίζεται η ΝΔ για την αγορά εργασίας» υποστηρίζει το υπουργείο.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η Νέα Δημοκρατία «είναι το κόμμα που μείωσε με νόμο τον κατώτατο μισθό, κατάργησε το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αντιτίθεται στην επαναφορά της επεκτασιμότητας των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και στην υπερίσχυσή τους έναντι των ατομικών και επιχειρησιακών και συνεχίζει να ξεδιπλώνει τις ακραία νεοφιλελεύθερες αρετές του».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «το ανησυχητικό είναι ότι η μέρα έχει άλλες 12 ώρες και η Ν.Δ. δεν έχει ακόμα μιλήσει γι' αυτές. Το καθησυχαστικό είναι ότι η Ν.Δ. δεν είναι κυβέρνηση».