Σημερινές δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού βγάζουν τελείως από το κάδρο των συνωμοσιολογιών περί δωροδοκίας σκοπιανών ακροδεξιών τον Ιβάν Σαββίδη. Ο Ζόραν Ζάεφ σύμφωνα με ειδησεογραφικό πρακτορείο της γειτονικής χώρας ξεκαθάρισε ότι οι φήμες για εμπλοκή φιλορώσων επιχειρηματιών σε προσπάθειες ενίσχυσης των Σκοπιανών διαφωνούντων με τη συμφωνία των Πρεσπών είναι ανυπόστατες.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών, που θα καθορίσει το εάν τα Σκόπια θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ζάεφ εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει λόγος υποβολής εγγράφων σε ελληνικούς οργανισμούς που ζήτησαν πληροφορίες σχετικά με την υποκίνηση - χρηματοδότηση των διαμαρτυριών στα Σκόπια από φιλορώσους επιχειρηματίες, γιατί πρόκειται για δηλώσεις ατόμων, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί και ειπώθηκαν στις αστυνομικές αρχές κατά τη διάρκεια προφορικής συνομιλίας».

«Πρόκειται για καταθέσεις ατόμων που τις έδωσαν μετά τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών μπροστά στο Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της οργάνωσης Komiti (πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς της ποδοσφαιρικής ομάδας Βαρντάρ Σκοπίων που ανήκει σε ρώσο επιχειρηματία). Έκανα αυτά τα σχόλια για να στείλω ένα μήνυμα ότι πρέπει να χτίσουμε φιλία και όχι να δημιουργούμε έδαφος για εξάπλωση της εχθρότητας. Η Μακεδονία ήδη δείχνει το παράδειγμα οικοδόμησης φιλίας και θα συνεχίσει να το κάνει αυτό με όλες τις χώρες, περιλαμβανομένης της Ρωσικής Ομοσπονδίας», υποστήριξε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το πρακτορείο META ο κ. Ζάεφ.