Εξόρμηση της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης για το ζήτημα των διοδίων της Εγνατίας Οδού

|
THESTIVAL TEAM

Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις της για δρόμους ελεύθερους, ενάντια στις αυξήσεις τον διοδίων της Εγνατίας οδού αλλά και της τοποθέτησης παράπλευρων διοδίων, η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης, περιόδευσε χθες στα χωριά Χαλάστρα, Κύμινα, Μάλγαρα, για τα οποία αδειοδοτήθηκαν πρόσφατα παράπλευρα διόδια, παρεμποδίζοντας την ελεύθερη διακίνηση ακόμη και των κατοίκων.

“Η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν εξαιρετικά θετική. Στις συζητήσεις με τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας ήταν έκδηλη η αντίθεσή τους με τα διόδια, παρά το γεγονός, όπως έλεγαν αρκετοί, περνούν πολλά μεγάλα αυτοκίνητα μέσα από τις κατοικήσιμες περιοχές προκειμένου να αποφύγουν τα κεντρικά διόδια.

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης, θα συνεχίσει τις δράσεις της, καλώντας τους συμπολίτες μας να ανασυγκροτήσουν ένα μαζικό, δυναμικό, κοινωνικό κίνημα ενάντια στα διόδια, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού, και να ανατρέψουν τις μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες μας στερούν ακόμη και το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης”, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

dio.jpg

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.