"Η δυνατότητα ψήφου για τους Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού δεν είναι δυνατόν να παραπέμπεται σε επιτροπές με στόχο της κυβέρνησης να παραπεμφθεί στις καλένδες. Η κυβέρνηση οφείλει σήμερα κιόλας να την θεσμοθετήσει", υπογραμμίζει το Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωσή του, στην οποία προσθέτει ότι οφείλεται έμπρακτα να εκφρασθεί ο σεβασμός στους Έλληνες του εξωτερικού και να κατοχυρωθεί η δυνατότητα συμμετοχής στις εκλογές, εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

"Φυσικά, δεν μπορεί ξαφνικά να κόπτονται οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την ψήφο του Απόδημου και μάλιστα να δεσμεύονται χρονικά δια στόματος του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη", υπογραμμίζει το κόμμα.

Σχετικά με την παραπομπή του ζητήματος σε επιτροπή που θα αποφασίσει σε 5 μήνες, το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει ότι: "Αυτή η τακτική της κυβέρνησης να δεσμεύεται για ένα θέμα και μετά να το ξεχνά είναι γνωστή στους εντός και εκτός συνόρων Έλληνες. Ειδικά οι εκτός επικρατείας διαμένοντες Έλληνες δεν ξεχνούν ότι μόλις 2 μήνες πριν, στις 14.05.2018, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωνε ότι "δεν είναι της παρούσης η ψήφος των Αποδήμων” και πως αν θα συζητηθεί θα αφορά μόνο τη γενιά του brain drain".

Τέλος, το κόμμα θεωρεί ανάξιες σχολιασμού τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα, ειδικά, όπως αναφέρει, όταν κάποια στελέχη του υπόσχονταν ότι μέχρι στην περιφέρεια του Αποδήμου θα εκλέγονται μέχρι και 12 βουλευτές.