"Είναι υποχρέωσή μας, ως Έλληνες πολιτικοί, να πείσουμε τον Ερντογάν να απελευθερώσει τους Έλληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται αδίκως εδώ και 4 μήνες στη φυλακή", τόνισε από τον ΣΚΑΪ, η Ντόρα Μπακογιάννη.

Παράλληλα επισήμανε ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει κανένα βήμα προόδου προκειμένου να ελευθερωθούν οι δύο Έλληνες.

Επίσης, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε πως προκειμένου να υπάρξει θετική εξέλιξη σε αυτό το θέμα, η Ελλάδα χρειάζεται διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία έτσι ώστε να μεταφέρουμε τα μηνύματά μας.

"Αυτό έγινε και με την παρουσία μου στην ορκωμοσία Ερντογάν", είπε η κ. Μπακογιάννη, για την οποία πρόσθεσε, ότι ήταν ενήμερος ο Έλληνας πρέσβης, άρα και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι η κρίσιμη συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Σε αυτήν, ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης καθώς και άλλα θέματα που αφορούν στις σχέσεις των δύο χωρών.