Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα, Τζάκρη επέρριψε ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε η ίδια και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, κατά την επίσκεψή τους στο Ειρηνοδικείο Γιαννιτσών.

Όπως υποστήριξε, «η ΝΔ έχει καταστεί πολιτικός όμηρος για λόγους εσωτερικής πολιτικής ενότητας της ακροδεξιάς εσωκομματικής της πτέρυγας και μάλιστα πλέον συμπράττει και πολιτικά σε οργανωμένες επιθέσεις με τη Χρυσή Αυγή».

Σύμφωνα με τη βουλευτή, «το show που δόθηκε από μια χούφτα Χρυσαυγίτες και προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ στα Γιαννιτσά, με επικεφαλής τον πρώην υπεύθυνο οργανωτικού της Περιφερειακής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας της Νέας Δημοκρατίας Ηλία Πλιόγκα, καταδεικνύει την πολιτική υποκρισία της ΝΔ, που στα λόγια υποστηρίζει τον πολιτικό φιλελευθερισμό, ενώ στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής έχει σφιχταγκαλιαστεί με τις ακροδεξιές φασιστικές πολιτικές της Χρυσής Αυγής».

Η απάντηση Πλιόγκα

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Πλιόγκας απάντησε στις κατηγορίες της κ. Τζάκρη επισημαίνοντας πως «καμία έκπληξη δεν μου προκαλεί η απόπειρα ν’ανακαλύψετε «οργανωτές» εκεί που δεν υπάρχουν».

«Φαίνεται πως δεν σας αρκεί που καταστρέψατε οικονομικά και ηθικά ένα λαό και προσυπογράψατε την εθνική ταπείνωσή του με την αισχρή συμφωνία σας για τη Μακεδονία.Τώρα επιδεικνύετε και το απύθμενο θράσος σας αφού επιλέγετε να κατασυκοφαντείτε πολιτικούς αντιπάλους σας και να σπιλώνετε υπολήψεις. Δεν το κάνετε πρώτη φορά. Δεν θα σας επιτρέψω όμως να το επαναλάβετε με άλλους», προσθέτει, μεταξύ άλλων, ο κ. Πλιόγκας.

Τελος, επισημαίνει πως «σύντομα θα κληθείτε σε απολογία όχι μόνο απέναντι σε ένα λαό που προδώσατε αλλά και ενώπιον της Δικαιοσύνης».