Θεοδωράκης σε Μάρκου: Πάρτε τις γόβες σας και πηγαίνετε στη Θεσσαλονίκη να ακούσετε τον κόσμο (VIDEO)

|
THESTIVAL TEAM

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στη Βουλή ανάμεσα στον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, και τη βουλευτή της ΝΔ, Κατερίνα Μάρκου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας για τη συμφωνία της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό, και αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη, η κ. Μάρκου τον διέκοψε.

«Κυκλοφορώ πιο συχνά (σ.σ. στη Θεσσαλονίκη) , αφού τολμάτε και μιλάτε. Αλλά η ευθύνη δεν είναι δική σας, είναι αυτών που σας πήρανε. Αφού τολμάτε και μιλάτε, σας πληροφορώ ότι εγώ κυκλοφορώ, όχι στα σαλόνια της Θεσσαλονίκης, αλλά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης», απάντησε σε έντονο ύφος ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «τα ψηλοτάκουνα σας δεν φτάνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, είναι γνωστό».

Ο ίδιος νωρίτερα ξεκαθάρισε πως το Ποτάμι θα ψηφίσει την προτεινόμενη συμφωνία για το Σκοπιανό.

«Η Συμφωνία Τσίπρα Ζάεφ  είναι ένα απαραίτητο πρώτο βήμα, έχει αδυναμίες και θα μας δοθεί η δυνατότητα τις επόμενες μέρες να την συζητήσουμε αλλά είναι το βήμα που πρέπει να κάνουμε»

Ο Επικεφαλής του ποταμιού ανέφερε πολλές φορές ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος και δεν ασχολείται με την πολιτική προκειμένου να είναι συνεχώς στην αίθουσα του κοινοβουλίου.

Μετά από αυτή την σφοδρή αντιπαράθεση ο κ. Θεοδωράκης συνέχισε την ομιλία του επαναλαμβάνοντας ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να καταστεί επιχειρηματικό κέντρο των Βαλκανίων.

«Να δώσουμε το χέρι στους γειτόνους μας και να τους βοηθήσουμε και να καταστήσουμε την Θεσσαλονίκη, την Θεσσαλονίκη που δεν φοβάται, την Θεσσαλονίκη που τολμά, επιχειρηματική πρωτεύουσα στα Βαλκάνια.
Οι Έξαλλες αντιδράσεις των εθνικιστών στα Σκόπια μαρτυρούν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, οι δηλώσεις δηλαδή από πολιτικούς παράγοντες στα βόρεια σύνορα μας που αντίστοιχα σήμερα πολεμούν  αυτή την διαφαινόμενη συμφωνία μαρτυρούν ότι είμαστε σε ένα πρώτο δρόμο που μπορεί να μας οδηγήσει σε μία συμβίωση όπως τη θέλουμε χωρίς αλυτρωτισμός και εχθρότητα».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.