Να σταματήσει να "στρουθοκαμηλίζει και να καθαρίσει τους κόλπους της από τα ακροδεξιά βαρίδια" καλεί την οργάνωση Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

'Οπως επισημαίνεται στη σημερινή ανακοίνωση «ούτε στη χθεσινή της ανακοίνωση η οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΝΔ τόλμησε να ονοματίσει τους τραμπούκους οι οποίοι επετέθησαν στο δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη. Αλλά παπαγαλιστί επανέλαβε το γνωστό ιδεολόγημα περί της "βίας από όπου κι αν προέρχεται". Επίσης επαναλαμβάνει τις κατηγορίες περί διχασμού που δήθεν επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να καταδικάσει τις διχαστικές δηλώσεις πρωτοκλασάτων στελεχών της, με πρώτο και καλύτερο τον έκπτωτο περιφερειάρχη, Π. Ψωμιάδη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ακόμη περιμένουμε απαντήσεις

Ούτε στη χθεσινή της ανακοίνωση η οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΝΔ τόλμησε να ονοματίσει τους τραμπούκους οι οποίοι επετέθησαν στο δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη. Αλλά παπαγαλιστί επανέλαβε το γνωστό ιδεολόγημα περί της «βίας από όπου κι αν προέρχεται».

Επίσης επαναλαμβάνει τις κατηγορίες περί διχασμού που δήθεν επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να καταδικάσει τις διχαστικές δηλώσεις πρωτοκλασάτων στελεχών της με πρώτο και καλύτερο τον έκπτωτο περιφερειάρχη, Π. Ψωμιάδη.

Ακόμη μια ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης αναλώνεται σε ένα κενό περιεχομένου αντιπολιτευτικό κρεσέντο εφευρίσκοντας γεγονότα τα οποία υπάρχουν μόνον στη σφαίρα της φαντασίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έτσι ως προσπάθεια νεκρανάστασης του Γιάννη Μπουτάρη και της Πρωτοβουλίας ερμηνεύουν οι φωστήρες συντάκτες της ανακοίνωσης, την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Μήπως πρέπει από δω και πέρα να ζητά ο πρωθυπουργός την άδεια της ΝΔ για τις θεσμικές του επισκέψεις και συναντήσεις; Προφανώς δεν πρόκειται να απαντήσουμε σε αποκυήματα της νεοδημοκρατικής φαντασίας. Για το τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές έχουμε ήδη πει πως η συζήτηση δεν έχει ακόμη ανοίξει.

Η ΝΔ αντί να ονειρεύεται τον επερχόμενο εκλογικό της θρίαμβο κι αντί να κατηγορεί την κυβέρνηση, τους υπουργούς και τον ΣΥΡΙΖΑ πως προσβάλλουν τη Θεσσαλονίκης, ας απαντήσει:

Είναι αλήθεια ή ψέματα πως το φασιστικό τέρας επωάζεται από κάποιους μέσα στα διάφορα ποντιακά, μακεδονικά κλπ σωματεία, μέσα στους συλλόγους οπαδών των ομάδων, μέσα στους κόλπους της εκκλησίας; Και πως αυτό συμβαίνει ΚΑΙ στη Θεσσαλονίκη;

Η ΝΔ ας σταματήσει να στρουθοκαμηλίζει και να πράξει αυτό που οφείλει ως κόμμα του δημοκρατικού τόξου:

Να καθαρίσει τους κόλπους τους από τα ακροδεξιά βαρίδια, και
Να καταδικάσει την ακροδεξιά και τη φασιστική βία

Όλα τα άλλα είναι έπεα πτερόεντα»