Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, με δηλώσεις του τόνισε πως: «Στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή δεν είδαμε κάτι για την επόμενη μέρα. Ήταν μια πολιτική συζήτηση για τα θέματα που καίνε, είχαμε πολιτικές αντεγκλήσεις. Θα πρέπει να γίνει μια πολύ σοβαρή συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα στην Ελλάδα αναπτυξιακά και με τις τράπεζες και με την ανεργία».

Απαντώντας στο ερώτημα για το τι τον οδήγησε να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για τον Ρουβίκωνα ο αντιπρόεδρος της Βουλής είπε στον Real Fm 97,8 ότι «έφτασε στα χέρια μου ένα δισέλιδο στρατολόγησης, πετάχτηκε σε αυτοκίνητα, σε φροντιστήρια στου Ζωγράφου, στα Ιλίσσια, στα Πατήσια. Μου το έστειλαν πολίτες και εγώ αυτό που ρωτάω είναι με πιο δικαίωμα πάνε κάποιοι και τα πετούν σε παιδιά και σε φροντιστήρια. Ποιος μου λέει εμένα ότι δεν θα μπλέξει κάποιος ανήλικος; Ένας πολίτης μου είπε: "Εάν μπει κάποιος μέσα σε ένα συμβολαιογραφείο και σπάει με βαριοπούλες υπολογιστές και γραφεία και κάποιος υπάλληλος πάθει ανακοπή ποιος θα φταίει μετά;" Σε αυτό δεν υπάρχει απάντηση».

«Όταν απειλείς και προκαλείς φθορά ξένης περιουσίας πρέπει μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι να πληρώσουν τη ζημιά. Μπορούμε να προλάβουμε εάν είναι στρατολόγηση; Άρα μαζεύεται κόσμος και κάνει μια επιθετική ενέργεια. Στο ΣτΕ θα μπορούσε να έχει αντιδράσει ένας πολίτης, ένας φρουρό. Ο Ρουβίκωνας θα μπορούσε να κάνει την επίθεση μετά από αρκετό διάστημα και να μην ασχοληθούμε τώρα πάλι» πρόσθεσε.

Απαντώντας στο ερώτημα για το εάν υπάρχει ανομία στη χώρα ο αντιπρόεδρος της Βουλής είπε ότι «δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Απλά σε κάποια κομμάτια υπάρχει ατιμωρησία η οποία φέρνει το επαναλαμβανόμενο έγκλημα. Το ίδιο συμβαίνει και γι αυτούς που μπαίνουν 1-2 χρόνια στη φυλακή και βγαίνουν με το νόμο Παρασκευόπουλου.