Για την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης το περασμένο Σάββατο μίλησε ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, τονίζοντας πως ο ίδιος είναι κατά της χειροδικίας και πως δεν είχε καμία συμμετοχή στην επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη.

Παράλληλα, ο κ. Ψωμιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

"Ο κ. Πρωθυπουργός συνεχίζει και βιάζει τη Δημοκρατία. Δήλωσα από την πρώτη στιγμή ότι είμαι κατά της βίας, κατά της χειροδικίας. Τον πολιτικό μου αντίπαλο τον θέλω όρθιο και όρθιο θέλω να τον αντιμετωπίζω" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ψωμιάδης, μιλώντας στο Epsilon.

"Εγώ δεν είχα καμία συμμετοχή. Την ώρα που εγώ έδινα συνέντευξη, άκουσα κάποια γιουχαΐσματα πίσω μου, γυρνάω και βλέπω ότι μπαίνει ο κ. δήμαρχος. Την ώρα που περνάει του λέω χαϊδευτικά και μεταφορικά αυτά που του είπα. Τον είπα 'χολέρα' και 'πολιτικό τραβέλι', αυτά τα δύο είναι μεταφορικά. Η μεν χολέρα είναι μεταδοτική ασθένεια, μεταδίδει πράγματα τα οποία δεν αρμόζουν στην ελληνική κοινωνία και το 'τραβέλι' μεταμφιέζεται, ο κ. δήμαρχος μία είναι από εδώ, μία είναι από εκεί. Από εκεί που ήμουν μακριά, εμπόδισα μία ομάδα νέων παιδιών που ήθελαν να πλησιάσουν τον κ. δήμαρχο, αλλά και εάν είχα εικόνα ότι ο κ. δήμαρχος τις έτρωγε από δύο - τρία παιδάκια ειλικρινά θα έμπαινα και θα τους εμπόδιζα και θα βοηθούσα τον κ. δήμαρχο. Δεν συμμετείχα και δεν ήμουν δίπλα στον δήμαρχο" ανέφερε ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και σημείωσε:

"Ο Ψωμιάδης πουλάει, ο Ψωμιάδης ενοχλεί το σύστημα. Διότι ότι λέει ο Ψωμιάδης είναι φασισμός και ότι λέει ο κ. δήμαρχος είναι Δημοκρατία, να τη βράσω τέτοια Δημοκρατία... Στην εκδήλωση, δίπλα στον κ. Μπουτάρη ήταν και δύο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί γιατί δεν μπήκαν μπροστά να εμποδίσουν την επίθεση; Μακριά από τη βία όσον αφορά τον Ψωμιάδη".

"Με αυτά που κάνει ο δήμαρχος είναι θέμα ημερών εάν θα αποφασίσω να είμαι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης" ανέφερε ο κ. Ψωμίαδης.

Δείτε τα όσα δήλωσε: