Με τη φράση "διάλεξαν λάθος στόχο" απάντησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις απειλές που δέχθηκε από μέλος του Ρουβίκωνα, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για επιλεκτική ανοχή απέναντι σε τέτοιες ομάδες.

Σημείωσε ωστόσο πως "καλοδεχουμενη η καταδίκη (σ.σ. από τον Αλέξη Τσίπρα) της απειλής που δεχθηκα επώνυμα". 

"Δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί και πρέπει να επιλέξετε ποιον θα προστατέψετε", σημείωσε κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή

Ταυτόχρονα όμως, ο πρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι έχει πολύ μεγάλη άνεση να διαστρεβλώνει γεγονότα και δηλώσεις και του κατηγόρησε ότι δείχνει επιλεκτική ανοχή σε αυτές τις ομάδες. «Δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί και πρέπει να επιλέξετε ποιον θα προστατέψετε», είπε.

"Σας άκουσα στο τέλος να επαναλαμβάνετε το σύνθημα η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω και σκέφτηκα ότι κάτι μου θυμίζει. Είναι το σύνθημα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη του 1993. Σας το λέω γιατί τότε η εκλογή δεν πήγε για εμάς πολύ καλά". ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

"Δέχθηκα επώνυμα καταγγελία από στέλεχος Ρουβίκωνα. Για όσο με αφορά μάλλον λάθος στόχο διάλεξαν. Σε εμένα και στην ΝΔ απειλές δεν περνάνε. Το πρόβλημα όμως είναι ότι εσείς κ. Τσίπρα και τις προηγούμενες ημέρες δεν δώσατε την σημασία στις υπόλοιπες αναρτήσεις του Ρουβίκωνα σχετικά με τις επιθέσεις στο ΣτΕ, στον δήμο Τήνου και με τις πορείες στις πρεσβείες.

Ο κ. Καλαϊτζίδης έγραψε ότι το ισόγειο του ΣτΕ ισοπεδώθηκε και δώσαμε ένα μήνυμα στα λαμόγια δικαστές. Πώς είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτές τέτοιες αναρτήσεις. Επώνυμα τα λένε και το έρώτημα είναι τι κάνετε; Εχετε ποτέ συλλάβει καποιον από αυτούς τυς κυρίους. Όταν μπήκαν στην Βουλή τους δώσαμε και τα περιπολικά για να πάνε σπίτια τους. Δείχνετε επιλεκτική ανοχή σε αυτές τις ομάδες. Δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί και πρέπει να επιλέξετε ποιον θα προστατέψετε".

Αναφορικά με την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: "Έχετε πολύ μεγάλη άνεση να διαστρεβλώνετε γεγονότα και δηλώσεις. Αναφερθήκατε στο γεγονός ότι εμείς καταδικάσαμε την επίθεση χωρίς να πούμε ποιοι την έκαναν. Θέλοντας να έχουμε πολιτική ίσων αποστάσεων. Σας διαβάζω την ανακοίνωσή μας που λέει ότι οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν. Ή δεν σας ενημερώνουν σωστά οι συνεργάτες σας ή ψεύδεστε".

"Όσο για την προσπάθεια σας να πείτε ότι η ΝΔ έχει συγγένεια με την Χρυσή Αυγή, κοιτάξτε, εσείς μαζί με την Χρυσή Αυγή ρίξατε την προηγούμενη κυβέρνηση. Εσείς με την χρυσή αυγή προσπαθήσατε να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο. Για κοιτάξτε λίγο προς τον συγκυβερνήτη σας. Συγκυβερνάτε με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ που λέτε ότι είναι μετριοπαθές κέντρο. Δεν σοβαρευόμαστε λίγο; Μήπως κάτι δεν πάει καλά στην συγκυβέρνηση; Ο κ. Καμένος έχει να εμφανιστεί κάνα δίμηνο στην αίθουσα και δεν φαίνεται εξαιρετικά πρόθυμος. Το μόνο που σας ενώνει είναι ο εθνολαϊκισμός και η καρέκλα. Αυτά τα περι εκλεκτικής συγγένειας ΝΔ και Χρυσής Αυγής αφήστε τα. Αναφορικά με τον κ. Ψωμιάδη ρωτάτε λάθος άνθρωπο. Ρωτήστε την κυρία Γεννηματά καθώς στις τελευταίες εκλογές ψήφισε ΚΙΝΑΛ". απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις κατηγορίες του πρωθυπουργού περί ακροδεξιών στελεχών στη ΝΔ.

Αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε: "Για το Σκοπιανό μας είπατε ότι διαπραγματεύεστε και ότι είναι επιτυχία ότι οι Σκοπιανοί φαίνεται να υιοθετούν όσα εμείς επιβάλαμε ως εθνική γραμμή. Όμως είδατε το τυρί και όχι την φάκα. Το πρόβλημα της ονομασίας του Ιλιντεν είναι ότι το ίδιο το όνομα αποτελεί σύμβολο αλυτρωτικών προθέσεων της χώρας. Σας ρώτησα αν απορρίψατε το όνομα και δεν απαντήσατε. Εικάζω ότι το ζήτημα αυτό είναι ακόμα στο τραπέζι. Απαντήστε αν το όνομα εξακολουθεί να είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Προσέξετε ΄΄όταν διαπραγματεύεστε μόνος σας και βράδυ γιατί τίποτα καλό δεν έχει προκύψει".