Συνεχίζεται η κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με τον βουλευτή  της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης Σταύρο Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη και τη νέα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντςα τα εξής:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδίκασε και καταδικάζει πάντα τη βία, είτε ακροδεξιοί είναι οι δράστες, είτε ακροαριστεροί. Και αυτό, σε αντίθεση με τους  υποκριτές που προσποιούνται επιλεκτική ευαισθησία και ταυτόχρονα καλύπτουν ομάδες ταραχοποιών που επιτίθενται ακόμη και στη Δικαιοσύνη.

Τα ψευτοδιλήμματα που κατασκευάζει ο κ. Βερναρδάκης να τα κρατήσει για τον εαυτό του, τον αρχηγό και το κόμμα του. Επιβεβαιώνει, άλλωστε, με τον πιο κυνικό τρόπο, ότι στόχος τους είναι ένας νέος εθνικός διχασμός. Δεν θα τα καταφέρουν, όμως. Γιατί οι Έλληνες τους είδαμε, τους μάθαμε, τους ξέρουμε.»

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, εξαπέλυσε νέα επίθεση στο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι αντί να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για “θράσος χιλίων πιθήκων”, ας πάρει ξεκάθαρη θέση αναφορικά με τους δράστες της επίθεσης εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης:

"Πανικό διακρίνει ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ομιλία του τελευταίου στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Βέβαια η αλήθεια είναι πως πανικόβλητος είναι ο ίδιος ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής των 'Εντάξει' και βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος κάνει δηλώσεις χωρίς να λέει απολύτως τίποτε!

Ο κ. Καλαφάτης, λοιπόν, αντί να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για “θράσος χιλίων πιθήκων”, ας πάρει ξεκάθαρη θέση αναφορικά με τους δράστες της επίθεσης εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Να μη φοβάται τις λέξεις, να πάρει θέση και να απαντήσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης μίλησε από την πρώτη στιγμή για ακροδεξιούς, τραμπούκους και φασίστες. Συμφωνεί ή διαφωνεί ο κ. Καλαφάτης;

Αντί να μιλήσει καθαρά επιμένει στους ανιστόρητους συμψηφισμούς περί “βίας από όπου κι αν προέρχεται”. Κι αντί να καταδικάσει την ακροδεξιά, επανέρχεται σε γεγονότα όπως η επίθεση στον Κωστή Χατζηδάκη και ο δολοφονικός εμπρησμός της ΜΑΡΦΙΝ από αγνώστους, το 2010!

Επειδή, όπως φαίνεται, ο κ. Καλαφάτης έχει πρόβλημα μνήμης, καλά θα κάνει να ανατρέξει στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ εκείνης την εποχής, με τις οποίες καταδικαζόταν απερίφραστα η βία των άγνωστων δραστών, τους οποίους η ΝΔ, χωρίς ίχνος στοιχείων, χρεώνει στην Αριστερά.

Με απύθμενο θράσος επίσης ο κ. Καλαφάτης, μας κατηγορεί για διχαστικό λόγο. Αντί απαντήσεως τον παραπέμπουμε σε δηλώσεις στελεχών της ΝΔ, δημάρχων προσκείμενων στην αξιωματική αντιπολίτευση και άλλων εκλεκτών πολιτικών της τέκνων όπως ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης.