Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στο δημόσιο οι οποίες αναμένεται να φτάσουν τις 7.900 θα γίνουν το 2019 κατόπιν της συμφωνίας με τους θεσμούς, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε σε δηλώσεις της η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη

Η κα Γεροβασίλη σημείωσε, μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5 ότι ο αριθμός αυτός προκύπτει με βάση τη συμφωνία για αναλογία 1:1 (μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση το 2018), σε συνδυασμό με τις προβλέψεις του υπουργείου για τις αποχωρήσεις το 2018.

Η υπουργός επισήμανε ότι αν ίσχυε ο κανόνας 1:5 (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις), όπως επαγγέλλεται ότι θα εφαρμόσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τότε οι προσλήψεις θα περιορίζονταν στις 1.580. Αν ληφθούν υπόψη οι ανελαστικές προσλήψεις που γίνονται κάθε χρόνο στην Αστυνομία, στις Ένοπλες Δυνάμεις κ.α., τότε στην πραγματικότητα δεν θα απέμενε καμία πρόσληψη στο Δημόσιο, διευκρίνισε.

Κληθείσα να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ. περί πλεονάζοντος ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία, σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης παρ' όλο που επιχειρεί να αποτινάξει από πάνω του τον τίτλο του υπουργού των απολύσεων, τελικά δεν τα καταφέρνει και συνεχώς εφευρίσκει πλεονάζον προσωπικό, το οποίο δεν υπάρχει και γι' αυτό δεν μπαίνει πλέον σε συζήτηση από τους θεσμούς».

«Ο κ. Μητσοτάκης απλά εκφράζει το βαθύ ιδεολογικό του αφήγημα, το οποίο λέει "δεν θέλω να μεταρρυθμίσω το Δημόσιο, θέλω να το εξαφανίσω και να εκχωρήσω αρμοδιότητες και υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα"» υποστήριξε η κα Γεροβασίλη.