Μητσοτάκης για επίθεση σε Μπουτάρη: Δεν μπορεί να καταδικάζουμε απροκάλυπτα τέτοιες επιθέσεις και να μην καταδικάζουμε τον Ρουβίκωνα

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κέρκυρα, ενώ παράλληλα μίλησε και για την χθενινή επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης κατά την διάρκεια εκδηλώσεων για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Κέρκυρας ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεχτεί το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν».

«O κ. Τσίπρας μου το είπε και ο ίδιος, συζητά όνομα ονομασίας “Μακεδονία του Ιλιντεν”. Η εξέγερση του Ίλιντεν είναι ταυτισμένη με το μακεδονικό αλυτρωτισμό, ταυτίστηκε με αλυτρωτική εξέγερση με σύνθημα η Μακεδονία στους Μακεδόνες και δημιουργία με πρωτεύουσα Θεσσαλονίκης. Η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί αυτό το όνομα για τη γειτονική χώρα. Ο κ. Τσίπρας όποτε διαπραγματεύεται νύχτα και μόνος του κινδυνεύουν τα εθνικά συμφέροντα» τόνισε με νόημα ο κ.Μητσοτάκης.

Επίσης, έκανε αναφορές και στην οικονομία σημειώνοντας ξανά ότι καθαρή έξοδος δεν υπάρχει, γιατί Αλέξης Τσίπρας και  Πάνος Καμμένος νομοθέτησαν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα για το 2019 και 2020. «Η περικοπή συντάξεων έρχεται με υπογραφή Τσίπρα Καμμένου. Η μείωση αφορολόγητου έρχεται με υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης Τσίπρα – Βαρουφάκη με τα πουκάμισα έξω» είπε αναφέροντας εν συνεχεία ότι η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους, το φόρο στις επιχειρήσεις και θα εξορθολογήσει τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ έκανε ειδική αναφορά στα Ιόνια Νησιά.

«Έχω υψηλές προσδοκίες για τις εκλογικές επιδόσεις στα Ιόνια νησιά. Θα κερδίσουμε όλες τις μονοεδρικές και θα αυξήσουμε τα ποσοστά μας στα άλλα. Οι πολίτες θα μας δώσουν μια μεγάλη εκλογική νίκη, γιατί εμπιστεύονται τη ΝΔ, μια ΝΔ που κρατά ζωντανή την ιστορία της , αλλά ταυτόχρονα αλλάζει και εκσυγχρονίζεται και επενδύει σε νέα πρόσωπα. Είμαστε στην τελική ευθεία, εκλογές θα γίνουν, όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα για τη χώρα. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας θα εξαντλήσει τη θητεία του. Το φθινόπωρο, το πολύ έως τις ευρωεκλογές, εκλογές θα γίνουν. Δε ζήτω κομματική συμπόρευση, ζήτω εθνική συστράτευση», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ καταδίκασε με τον πλέον έντονο τρόπο και την άγρια επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη αναφέροντας ότι «θέλω να καταδικάσω με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση εναντίον του κ. Μπουτάρη. Στις δημοκρατίες τα προβλήματα δεν λύνονται με γροθιές και κλωτσιές, λύνονται με δημοκρατικό διάλογο. Τα φαινόμενα βίας είτε από άκρα δεξιά, είτε από άκρα αριστερά, είναι καταδικαστέα. Ποιοί είναι αυτοί που εξέθρεψαν τη βία και τη μισαλλοδοξία; Ποιοί έλεγαν για γερμανοτσολιάδες, και έστελναν μηνύματα για το πού βρίσκονται τα πολιτικά στελέχη; Δεν μπορεί η καταδίκη της βίας να είναι επιλεκτική, είτε από άκρα δεξιά, είτε από άκρα αριστερά. Θα ήθελα η καταδίκη της βίας να γίνει από την άλλη πλευρά. Δεν μπορεί να καταδικάζουμε απροκάλυπτα τέτοιες επιθέσεις και να μην καταδικάζουμε τον Ρουβίκωνα. Ο Ρουβίκωνας είναι αρεστός, στην κυβέρνηση γιατί προέρχεται από την ίδια ιδεολογική μήτρα. Στην Τήνο ένας δήμαρχος σε συνεργασία με την αστυνομία και τον λιμενάρχη συνέλαβε μέλη του Ρουβικωνα. Στην Αθήνα που είναι γεμάτη διμοιρίες ΜΑΤ, ο Ρουβίκωνας παρελαύνει με προκλητική ανοχή της υγείας του υπουργείου. Ας είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για βία. Ο ακραίος και διχαστικός λόγος έχει αντανάκλαση στους πολίτες και όσο πάμε για εκλογές παροτρύνω τον κ. Τσίπρα να αποφύγει αυτή την πολιτική. Ας φερθεί ο κ. Τσίπρας υπεύθυνα και αυτό είναι και παρότρυνση στα δικά μας στελέχη, να αποφύγουν εκφράσεις καφενείου ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνοντας αιχμές για τα όσα έγραψε ο δήμαρχος Άργους στο διαδίκτυο, ο οποίος εμμέσως υπερασπίστηκε όσους επιτέθηκαν στον κ. Μπουτάρη.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.