Μ. Βορίδης: Η ΝΔ θα καταψηφίσει στη Βουλή πρόταση για την ονομασία των Σκοπίων

|
THESTIVAL TEAM

Η ΝΔ θα καταψηφίσει στη Βουλή πρόταση για την ονομασία των Σκοπίων είτε ζητηθεί διευρυμένη πλειοψηφία με 180 ψήφους είτε με τη σχετική πλειοψηφία των 150 ψήφων, αναφέρει ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στη “Realnews”.

Ο κ. Βορίδης σημειώνει ότι δεν βλέπει να έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων. “Άρα δεν υπάρχει αντικείμενο συζητήσεως” τονίζει.

Ο ίδιος κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι “καταστρέφει τους νοικοκύρηδες, συντρίβει τη μεσαία τάξη, τους καθιστά φτωχούς και μετά τους μοιράζει επιδόματα για να του φιλάνε το χέρι”.

Τάσσεται ενάντια στην απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές διότι “καταστρέφει την ικανότητα διακυβέρνησης των δήμων και των περιφερειών”, ενώ για την κατάτμηση της Β΄ Αθήνας υποστηρίζει ότι “δεν είναι δυνατόν να εισάγονται αποσπασματικές ρυθμίσεις στον εκλογικό νόμο”, επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ θα την καταψηφίσει αν δεν ρυθμιστεί παράλληλα και το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.