Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, αναφέρθηκε στο θέμα της Δικαιοσύνης, αλλά και την έξοδο από τα μνημόνια το καλοκαίρι.

Μιλώντας στον Realfm 97,8, τόνισε χαρακτηριστικά: "Τα ζητήματα των διαρροών είναι σοβαρά, αλλά δεν διαπιστώθηκαν χθες και βεβαίως πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης. Η δικαστική εξουσία έχει την ανεξαρτησία της, δεν πρέπει να υπάρχουν διαρροές και όλοι πρέπει να προστατέψουμε θεσμικά αυτή τη διαδικασία" δήλωσε.

"Η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία αποκαθιστά θεσμική ισορροπία και δίνει δυνατότητες καλύτερης λειτουργίας της Δημοκρατίας μας" συμπλήρωσε.

"Άλλο η εκτελεστική εξουσία, άλλο η δικαστική. Δεν είναι στο μυαλό της κυβέρνησης οποιαδήποτε παρέμβαση ή έλεγχος στη Δικαιοσύνη, εμείς δείξαμε στα τέσσερα σχεδόν χρόνια της διακυβέρνησής μας ότι πάντα σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ακόμα κι αν κάτι δεν μας αρέσει, έχουμε κόντρα ή αντίθεση και προχωράμε στις θεσμικές αλλαγές ώστε να είμαστε σύμφωνοι με το πνεύμα της ελληνικής δικαιοσύνης" τόνισε.