Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης εφιστά την προσοχή όσων σκέφτονται ότι μπορούν να ανεβάζουν την Ελληνική σημαία σε βραχονησίδες.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών 90,1 ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δίνει το δικαίωμα στην Τουρκία να κάνει φασαρία και λειτουργεί εναντίον της Ελλάδας.

«Φυσικά και μπορούμε να βάλουμε μια ελληνική σημαία σε κάθε βραχονησίδα ή βράχο στην ελληνική επικράτεια. Στα μάτια του μέσου πολίτη αυτό φαίνεται πολύ λογικό όμως στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής πρέπει όταν θα λαμβάνεις μία τέτοια απόφαση να την κάνεις συντεταγμένα και έχοντας σε γνώση σου ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Τώρα ξέρουμε ότι η Τουρκία ψάχνει ευκαιρία. Η ερώτηση είναι γιατί να πας τώρα να βάλεις τη σημαία σε μια βραχονησίδα και να μην την βάλεις του χρόνου που δεν θα ψάχνει ευκαιρία η Τουρκία; Τι είναι αυτό που σε πιέζει να το κάνεις τώρα ; Γιατί θες να δώσεις στην Τουρκία ένα πρόσχημα να κάνει φασαρία; Το συμφέρον της Ελλάδας είναι η ηρεμία και η σοβαρότητα, το συμφέρον της Τουρκίας είναι η φασαρία. Αν το κάνεις αυτό και δώσεις το δικαίωμα στην Τουρκία να κάνει φασαρία δουλεύεις υπέρ της Ελλάδος ή εναντίον της Ελλάδος;».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι: «Αν υποτεθεί ότι πράγματι οι Έλληνες αξιολογούν ως πρώτη προτεραιότητα να βάζουν τη σημαία σε κάθε βραχονησίδα που τους κάνει κέφι τότε θα πρέπει να κόψουμε τις δημόσιες δαπάνες το μισό, να πάρουμε F 35 , καινούργια υποβρύχια, καινούργια αεροπλάνα, ελικόπτερα, να γίνουμε πανίσχυροι. Το κάθε πράγμα έχει ένα κόστος, δεν υπάρχει τζάμπα στη ζωή. Εάν θέλει ο ελληνικός λαός να πει στην Τουρκία ότι δε σηκώνω κανένα τσαμπουκά τότε θα πρέπει να φτιάξουμε πανίσχυρες ένοπλες δυνάμεις, πέντε φορές ισχυρότερες από ότι σήμερα. Θα μπει δηλαδή η χώρα σε μια κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία. Είναι προς το συμφέρον μας αυτό ; Σας λέω όχι.»