Προβάδισμα δέκα μονάδων δίνει στη ΝΔ νέα δημοσκόπηση

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σταθερό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, που προβλήθηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με δέκα μονάδες.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31,5%, έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 9%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8% και το ΚΚΕ με 6,5%. Κανένα άλλο κόμμα δεν προβλέπεται να μπει στη Βουλή, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Ένωση Κεντρώων να μένουν «κολλημένα» στο 2%.

Τα στοιχεία της Pulse καταδεικνύουν επίσης μεγάλη «διαρροή» ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συσπείρωση της Κουμουνδούρου να ανέρχεται μόλις στο 47%, την ώρα που η συσπείρωση της ΝΔ φτάνει στο 82%. Μάλιστα, το 11% των πολιτών που στήριξαν το κόμμα της Κουμουνδούρου στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, δηλώνει πως προτίθεται να ψηφίσει τη ΝΔ.

Στις εννέα, μονάδες, δε, είναι η διαφορά της ΝΔ (28,5%) από τον ΣΥΡΙΖΑ (19,5%) στην πρόθεση ψήφου. 

Αλλά και στην παράσταση νίκης μεγάλο είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 55%, έναντι 23% του κυβερνώντος κόμματος.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που συγκεντρώνει ποσοστό 31%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει ποσοστό 23% και ο… κανένας 40%.

Επιπλέον, το 28% εκτιμά ότι τα πράγματα στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες πηγαίνουν προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ το 61% εκτιμά ότι πηγαίνουν προς την λάθος κατεύθυνση.

Μόλις 21% των ερωτηθέντων εκφράζει ικανοποίηση για το επίπεδο ασφάλειας-αστυνόμευσης, ενώ το 68% εκφράζει την δυσαρέσκειά του για τα ζητήματα αυτά. 

Το 49% των πολιτών εκτιμά ότι είναι σίγουρα/μάλλον δικαιολογημένα τα παράπονα των κατοίκων της βόρειας Ελλάδας για το «αθηνοκεντρικά δομημένο κράτος».

– Η αξιολόγηση των χειρισμών της κυβέρνησης αναφορικά με την υπόθεση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, είναι κατά 32% θετική και σε ποσοστό 56% αρνητική.

Η έρευνα της Pulse διενεργήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα 1.356 πολιτών με δικαίωμα ψήφου, μεταξύ 15 και 17 Απριλίου.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την δημοσκόπηση.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.